آیا فروشنده ملک میتواند بدلیل تاخیر در پرداخت ۲۰ درصد مبلغ کل ملک قرار داد را فسخ کند؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۱۱ #83222581

بنده ملکی را خریداری کردم و به اندازه ۱۲۰ ملیون از مبلغ کل ملک را چک بدون تاریخ به فروشنده دادم و قرار شد مطابق پیشرفت ساخت ساختمان چک ها را تاریخ بزند اما زودتر از موعد چک ها رو به بانک برده تا به زور ادعای خسارت کند و من رو مجبور به فسخ کند تا آن خانه را به قیمت بالاتر بفروشد من مبلغ را هم در بانک گذاشتم و بهشون گفتم که برن به بانک و چک ها را نقد کنند اما باز هم نرفتند الان من باید چه کار کنم؟
ممنون

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر قابل فسخ نخواهد بود و ایشان ملزم به ایفای تعهدات خواهند بود

باید مطابق شرایط قرارداد عمل نمایید. اگر چک شما در تاریخی که به بانک برده شده منجر به صدور گواهی عدم پرداخت گردیده و حق فسخی برای فروشنده ایجاد گردیده ، با تامین موجودی بعدی،قادر به جلوگیری از حق اعمال فسخ فروشنده نمی گردید.

خیر قابل فسخ نخواهد بود مگر اینکه در قرارداد حق فسخ پیش بینی شده باشد

اولا با تودیع مبالغ چکها در بانک و عدم مراجعه فروشنده برای وصول چکها موجبی برای فسخ وجود ندارد .
ثانیا در صورتیکه در قرارداد به موضوع ترتیب زمانی برای دریافت چکها اشاره شده باشد باید مطابق توافق مذکور اقدام شود .
ثالثا اگر در قرارداد اسقاط خیارات به عمل آمده باشد امکان فسخ به هیچ ترتیبی وجود نخواهد داشت .

اگر شرط فسخ در مبایعنامه قید نشده باشد نمی تواند معامله را فسخ کند