درخواست طلاق از جانب زوجه چه مراحلی دارد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱۷۷ #83209080

سلام
من یک خانم ۳۳ ساله هستم، شوهر من حدود ۳ سال هست که نفقه ی من و دخترم رو نمیده همچنین زندگی زناشویی رو ترک کرده و ما رو بدون مسکن و نفقه به حال خودمون رها کرده و جدا زندگی میکنیم، بابت نفقه و مهریه شکایت کردم محکوم هم شد ولی دادخواست اعسار داده و قسطی شد و مالی هم برای معرفی و توقیف نداره واقعا شرایط سختی رو سپری میکنم اینکه معسر از پرداخت نفقه هست دلیلی میشه که ما رو اذیت کنه و نفقه نپردازه؟ بلاتکلیفی عذابم میده دخترم ۳ سالشه توی خرج و مخارجمون هم موندم منزل پدرم زندگی میکنیم.
اگر بخوام طلاق بگیرم باید چکار کنم؟
از شما میخوام یک راهی پیش پای من بذارید. ممنونم

مشاوره حقوقی طلاق از طرف زن
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
اذیت کنه و نفقه نپردازه؟ می توانید با رجوع به دادگاه مرد را ملزم به پرداخت نفقه کنید عدم پرداخت نفقه زن
جرم محسوب شده و مسئولیت کیفری دارد
در صورت اثبات اعسار که زمان بر هم می باشد نفقه ای که مرد باید به فرزند تقدیم کند تقسیط می شود و مرد می تواند نفقه اولاد را طبق زمان بندی اعلام شده توسط دادگاه به فرزند خود تقدیم نماید
قانون درباره نفقه فرزند سختگیری هایی انجام داده و در هر صورت پرداخت نفقه فرزند را لازم دانسته و در صورت عدم توانایی پدر در پرداخت نفقه فرزند، طبق قانون مدنی وظیفه پرداخت نفقه فرزند برعهده جد پدری می باشد
اگر بخوام طلاق بگیرم باید چکار کنم؟ اگر مرد توانایی پرداخت نفقه زوجه را نداشته باشد زن حق طلاق خواهد داشت.
ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی. عسر و حرج یعنی به وجود آمدن وضعیتی که ادامه زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد.و یا نپرداختن نفقه حداقل به مدت ۶ ماه به استناد آنها می توانید طلاق بگیرید
در صورتی که زوج بعد از تعدیل و تقسیط نفقه باز هم نفقه زوجه را پرداخت نکند زوجه حق طلاق خواهد داشت. در واقع حق طلاق زوجه در صورت عدم پرداخت نفقه بر سر جای خود باقی می ماند.
البته باید توجه داشته باشید که شکایت کیفری از عدم پرداخت نفقه فقط مختص به نفقه زمان حال می باشد.یعنی برای دریافت نفقه معوقه نمی توان شکایت کیفری تنظیم کنید بلکه باید یک دادخواست حقوقی تنظیم شود
برای شروع و ثبت مراحل طلاق زوجه بایستی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی شروع کرد. در ابتدا دادخواست در دفاتر الکترونیک قضایی ثبت می شود و سپس به دادگاه خانواده فرستاده و ارجاع می شود.

دوست عزیز, باتوجه به اینکه ایشان منزل مشترک راترک نموده وباتوجه به عدم پرداخت نفقه میتوانید, تقاضای طلاق بدهید,

با سلام و احترام
شما باید دارای شرایط طلاق از طرف زوجه باشید

ماده ۱۱۱۹ - طرفین عقد ازدواج می توانند هر شرطی که مخالف بامقتضای عقد مزبور نباشد در ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگربنمایند: مثل اینکه شرط شود هرگاه شوهر زن دیگر بگیرد یا درمدت معینی غایب شود یا ترک انفاق نماید یا بر علیه حیات زن سو قصد یا سو رفتاری نماید که زندگانی آنها با یکدیگر غیرقابل تحمل شود زن وکیل و وکیل در توکیل باشد که پس از اثبات تحقق شرط در محکمه و صدور حکم نهائی خود را مطلقه سازد.

ماده ۱۱۲۹ - در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه و عدم امکان اجرای حکم محکمه و الزام او به دادن نفقه زن می تواند برای طلاق به حاکم رجوع کند و حاکم شوهر را اجبار به طلاق می نماید. همچنین است در صورت عجز شوهر از دادن نفقه.

ماده ۱۱۳۰ - در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند، چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می شود.
تبصره - عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته وتحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب می گردد:
۱ - ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه.
۲ - اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلا وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است.
۳ - محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر.
۴ - ضرب وشتم یا هرگونه سو رفتار مستمر زوج که عرفا با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.
۵ - ابتلا زوج به بیماری های صعب العلاج روانی یا ساری یا هرعارضه صعب العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.
موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود، حکم طلاق صادر نماید.
هنوز میتوانید اطلاعات بیشتری از طریق مشاوره حقوقی به دست آورید
موفق باشید