نحوه محاسبه مالیات بر ارث چگونه است؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۳۹۱ #82643274

سلام بعد از فوت پدر بزرگم ملک مسکونی ایشان به پدرم ارث رسیده ملک مسکونی ایشان دارای ۴ دهنه مغازه با حق کسب و پیشه است
ایا برای مغازه ها هنراه با قسمت مسکونی هم باید مالیات بر ارث پرداخت کرد و به چه میزان

مشاوره حقوقی مالیات بر ارث
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مشمول مالیات می گردد.

در صورتی که جزو اموال متوفی باشد مالیات.تعلق می گیرد

در صورتی که جز دارایی و اموال متوفی باشد مالیات برارث به آن تعلق خواهد گرفت

اگرسرقفلی بوده و متعلق به متوفی بوده وارث می باشد باید مالیات پرداخت گردد

"با سلام"
در صورت اربابیت به سرقفلی ها توسط متوفی،بلی

طبق ماده ۱۷ قانون مالیاتهای مستقیم
نسبت به حق‌الامتیاز و سایر اموال و حقوق مالیکه در بندهای ماده مزبور تصریح نشده ، به نرخ ده درصد (۱۰%) ارزش روز در تارخ تحویل یا ثبت انتقال به نام وراث.
نسبت به املاک و حق واگذاری محل یک و نیم (۵/۱) برابر نرخ‌های مذکور در ماده (۵۹) این قانون به ماخذ ارزش معاملاتی املاک و یا به ماخذ ارزش روز حق واگذاری حسب مورد، در تاریخ ثبت انتقال به نام وراث
البته این نرخها مربوط به سال ۹۵ ببعده و اگر قبل از ۹۵ فوت کرده نرخهای دیگری اعمال میشود

بله. قطعا مالیات تعلق خواهد گرفت.