طلاق به دلیل اعتیاد و ضرب و شتم چطور است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱۹۹ #82304225

با سلام، خواهرم تقریبا ۱۸ سال هست ازدواج کردن و دو دختر ۶ و ۱۶ ساله دارن، در تمام این سالها همسرش کار درستی نداشته در حد بخور و نمیر و گذران زندگی روزمره، هیچ پس اندازی نداره، اعتیاد هم داره هی ترک کرده هی شروع کرده، فقط یه ماشین داره که بنام خودش نیست و الان هم پارکینگه به دلیل مصرف مواد تو ماشینش، همچنین سابقه زندان هم داره، تقریبا یک هفته ای میشه که قهر کرده و اومده خونه پدرم به دلیل دعوا و کتک، اما بدون بچه هاش، بچه هاش امنیت جانی ندارن چون هروئین مصرف میکنه، درخواست طلاق و نفقه و اجرت المثل داده، اما بقیه چیزارو چون هم راه دوره و هزینه داره نتونست انجام بده، چکار کنیم که زودتر کارش پیش بره چون بعید میدونم همسرش طلاق بده، ممنون

مشاوره حقوقی طلاق از طرف زن
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام با استناد به موارد فوق الذکر میتوان عسر و حرج ایشان را اثبات کرد در هر حال بررسی آن با دادگاه است که مثلا اعتیاد را با مراجعه به مراکز ترک اعتیاد رها میکند یا خیر یا سابقه ی کیفری از موارد عسر وحرج است یا خیر (۵ سال حبس یا بیشتر )بتلا زوج به هرگونه اعتیاد مضری که به تشخیص دادگاه اساس زندگی خانوادگی خلل وارد سازد. هرچند در مورد دوم یعنی اعتیاد زوج به کیفیت مذکور در بند ۷ خود از مصادیق بارز سوء معاشرت زوج نیز تلقی می‌شود. ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، عسر و حرج را از مواردی دانسته که زوجه می‌تواند با اثبات آن از دادگاه درخواست طلاق نماید. تبصره الحاقی مورخ ۲۹/۴/۸۱ مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام در مقام تبیین و توضیح عسر و حرج آن را به وجود آمدن وضعیتی در زندگی مشترک دانسته که ادامه زندگی مشترک را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد در همین تبصره قانون‌گذار به ذکر موارد و مصادیقی از عسر و حرج پرداخته و قسمت اخیر بند ۵ تبصره مرقوم هم متذکر شده موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر موارد محاکمه عسر و حرج زن را محرز بداند حکم طلاق صادر نماید . . .