آیا الان که پدرم در قید حیات نیست میتوانم از طریق دادگاه برای زمین اقدام کنم؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۱۹ #82214489

باسلام
در زمان حیات پدر، برادرم یک قطعه زمین را فروخت و پدرم با وجودی که با خبر شد اما اقدامی نکرد و فقط شفاهی وصیت کرد که بدون اجازه من بوده، الان که بعد از چند سال پدرم در قید حیات نیست، آیا میتوانم از طریق دادگاه اقدام کنم؟
و (سند آن زمین نیز بنام پدرم هست).

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر فروش بدون امضا و اذن پدرتان بوده و بعد از معامله هم آن را تنفیذ نکرده اند می توانید تقاضای ابطال معامله را کنید

هرچند اقدامی نکرده است پدرتان اما در واقع چون ناراضی بوده است و ناراضی بودنش را نیز در وصیت قید کرده معامله فضولی واقع شده غیر نافذ است

با سلام و احترام
در صورت عدم رضایت پدر مبنی بر انتقال و عدم انتقال سند از طرف ایشان میتوانید معامله را ابطال نماید

با سلام
با توجه به اینکه برادر شما نسبت به ملک پدرتان معامله
فضولی انجام داده است درصورتیکه پدرتان با علم واطلاع از وقوع معامله اقدامی را انجام نداده باشد وچندین سال نیز از انجام معامله گذشته است لذا مطابق ماده ۲۴۸قانون مدنی
اجازه‌ی مالک نسبت به معامله فضولی، حاصل می‌شود به لفظ یا فعلی که دلالت بر امضای عقد نماید.ابطال محل ایراد است
وبر فرض عدم اجازه براساس ماده ۲۵۳همان قانون
در معامله‌ی فضولی، اگر مالک قبل از اجازه یا رد فوت نماید، اجازه یا رد با وارث است. لذا در خصوص معامله انجام شده با توجه به گذشت مدت زمان طولانی از اینکه میتوانید ابطال بیع ومعامله انجام شده را بخواهید محل تامل است

سلام

با توجه به اینکه نقل و انتقالات در زمان حیات پدرتان بوده و پدرتان علیرغم اطلاع عملی انجام نداده است که معامله فضولی غیر نافذ را رد کند لذا ظاهر قضیه این است که با معامله موافقت داشته و الان شما نمی توانید آن را باطل کنید

با سلام چنانچه این انتقال و فروش بدون اجازه و یا امضای پدرتان بوده میتوانید تقاضای ابطال آن معامله را بنمایید.