با گذشت مدت ۱ سال امکان فسخ قرارداد وجود دارد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۸۹ #82187771

رر مورخه ۹۸/۰۹/۲۴ یک دستگاه سواری به قیمت ۲۶/۵۰۰/۰۰۰ فروخته ام. که ۲۰/۰۰۰/۰۰۰ نقدا دریافت کرده ام و مقرر شد ۲/۵۰۰/۰۰۰ آن را خریدار در مورخه ۹۸/۰۹/۳۰ پرداخت کند و مابقی مبلغ یعنی ۴/۰۰۰/۰۰۰ تومان دیگر را زمانیکه اینجانب وکالتنامه انتقال به خریدار تحویل دادم پرداخت کند اما خریدار مبلغ ۲/۵ دیگر را پرداخت نکرد
و در حاشیه قرارداد شرط شد که؛ چنانچه هر یک از طرفین شروط ذکر شده در قولنامه را اعمال نکنند معامله به خودی خود فسخ خواهد شد و‌ طرفین ملزم به خسارت به طرف مقابل می باشند.
دو مرتبه در تیر و شهریور ماه طرح دعوی کردم اما قرار عدم استماع صادر شد ( احتمالا به دلیل عدم ارسال اظهارنامه)

۱- باتوجه به اینکه اینجانب اطلاع نداشته ام که می بایست اظهارنامه ارسال کرد
آیا اگر امروز اظهارنامه ارسال کنم با گذشت ۱ سال از تاریخ قرارداد، امکان فسخ وجود دارد؟

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
همه این موارد بستگی به مفاد موجود در مبایعه نامه شما دارد اگر شرط بر فسخ معامله به دلیل عدم پرداخت ثمن معامله یا عدم پاس شدن چک ها در وقت تعیین شده باشد میتوانید اقدام برای فسخ نمایید .
بهتر است ابتدا با ارسال اظهارنامه ایشان را ملزم به ایفای تعهدات نمایید .

با توجه به شرط ضمن عقد، قرارداد خودبخود منفسخ شده است. باید دادخواست تایید انفساخ به دادگاه ارائه دهید.