چکهای امانت مرا برگشت زده اند، تکلیف چیست؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۹۸۰ #82114481

سلام
چند ساله از شخصی به صورت نزول پولی را گرفتم که کار راه بندازم، بعد از ۵ سال که با چک های مشتری و نقدا به ایشان پرداخت کردم ایشان چک های بنده رو که به صورت امانت در اختیار داشتند دارن برگشت میزنن.
لطفا راهنمایی بفرمایید

مشاوره حقوقی چک
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
اگر کل مبلغ بدهی را پرداخت نموده اید میتوانید علیه ایشان شکایت کنید

سلام
شکایت تحت عنوان ربا را میشود مطرح کرد و
ثابت کنید که مجبور بوده اید تا مجازات برای شما نداشته باشد
دعوای حقوقی تحت عنوان نامشروع بودن معامله
و ابطال و استرداد لاشه چک ها را هم می توانید اقدام کنید

ملاک قرارداد است اگر طبق آن بدهی وجود ندارد میتوانید بروی چک ها اقدام نماایید

با سلام چون بنده عملا پرونده در این خصوص داشتم و موکل قبل از این که به من مراجعه کند و ادعا کرده بود که چک ها امانی است و شراکت داشته انددعوای خیانت در امانت طرح کرده بود که به نتیجه نرسید
چون عمل ایشان ربا هست شکایت تحت عنوان ربا مطرح کنید وچون ربا دهنده و گیرنده هر دو مجازات دارند اما اگر ثابت کنید که مضطر و ناچار بوده اید تا مجازاتی نداشته اید بگوئید که مضطر و مجبور بوده اید و دعوای حقوقی هم مطرح کنید تحت عنوان نامشروع بودن معامله و ابطال و استرداد لاشه چک ها رو حتما بخواهید

اگرطبق قرارداد دیگر بدهی ندارید . بابت چک ها اقدام کنید

با سلام
اگر قرارداد یا شاهدی دارید از این طریق استفاده کنید

با سلام
درصورتی که دارنده چک به جهتی چک خود را نزد فردی به عنوان امانت بگذارد و بنا براین بوده که متعاقبا آن را مسترد بدارد اما امین چک امانی را به ضرر دارنده با مراجعه به بانک و اخذ گواهی عدم پرداخت بانک محال علیه و شکایت از صادرکننده و حتی با تقدیم دادخواست ضرر و زیان در مقام وصول وجه چک برآید در اینصورت بزه خیانت در امانت محقق شده، امین کلیه اقدامات و اعمالی که برای وصول چک امانی مقدور بوده به عمل آورده هرچند وجه مندرج در متن چک به حیطه وصول در نیامده باشد.

امین حق واگذاری چک مورد امانت را به دیگری ندارد و در صورت واگذاری آن مرتکب جرم خیانت در امانت می شود . ماده ۱۴ قانون صدور چک صادر کننده را در صورتی قابل مجازات می داند که او نتواند ادعای امانی بودن چک را ثابت کند بنابر مراتب ، در فرض سوال که امانی بودن چک ثابت می باشد صادرکننده قابل مجازات نیست زیرا انتقال آن منطبق با قانون و مورد حمایت نبوده است و از لحاظ مدنی هم مدیون محسوب نمی شود.
با تشکر دربر