آیا با توجه به اینکه اساسا تازه سند هایشان صادر شده « قبلا اصلا سندی وجود نداشته که ملکی به حساب بیاید» مالیات تعلق میگیرد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱۹۱ #81640785

سلام.
۸ سال قبل ملکی برای مشارکت در ساخت در اختیار پیمانکار قرار دادیم که ۲ ساله تحویل دهد و بعد از یکسال پیمانکار اعلام کرد توان مالی ندارد و خواست که شریک مالی بگیرد با توجه به اینکه قرار بور فقط اجازه پیش فروش ۲ واحد را داشته باشد هر پنج واحد سهم خودش را قبل از اتمام پیش فروش کرد و بعد از ۴ سال ساختمان تمام شد مالکان جدید انجا ساکن شدند و بعد از ۴ سال دیگر پایانکار شهرداری را گرفت تا اینکه سندها بنام من صادر شد و اماده انتقال به مالکانی شد که از پیمانکار پیش بودند. اما حالا که به دارایی مراجعه میکنیم تا برای انتقال سند استعلام بگیریم دارایی از زمان ساکن شدن یعنی ۴ سال قبل تا الان مالیات زیادی به عنوان مالیات بر مستقلات را از ما مطالبه میکند و میگوید که چون سند ها به نام شماست ما قولنامه خرید انها را ملاک بر این میگذاریم که انها مستاجر شما بوده اند و خلاصه مالیات را از زمانی که مالکان جدید ساکن شدهاند تا به الان که تازه کار پایانکار تمام شده و سند صادر شده و اماده انقال گردیده را از ما مطالبه کرده. تا قبل از امسال این ملک تنها یک سند مادر قدیمی داشت ولی الان ۲ ماه است که ۱۰ سند جدا برای این ملک صادر شده که ۵ تای انها مربوط به طبقات سهم پیمانکار میباشد که پیش فروش شده بود و واحد های مورد نظر این بحث هستند.
۱- ایا این مالیات کلا بر این ملک با توجه به اینکه اساسا تازه سند هایشان صادر شده « قبلا اصلا سندی وجود نداشته که ملکی به حساب بیاید» تعلق میگیرد.
۲- اگر تعلق میگیرد چه کسی باید پرداخت کند.
۳- کجا و چگونه میشد از عملکرد دارایی شکایت کرد.
متشکرم

مشاوره حقوقی ملکی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بسمه تعالی . در فرض سوال حضرتعالی و بر اساس قوانین اداره دارایی رو یا اشتباه توجیه کردید یا اشتباه شما رو راهنمایی کرده و یا احتمالا بعنوان ماخذ چنین مطلبی رو گفته . لدا با توجه به قوانین مصرحه مالک در زمان انتقال سند مشمول مالبات نقل و انتقال و خریدار مشمول پرداخت هزینه حق الثبت میگردد . لدا اگر مبایعه نامه با تاریخ مقدم از صدور سند صادر شده و بایع متعهد به انتقال سند پس از اخذ بوده فرض بر صحت است و لا غیر . لذا میتوانید با سیر مراحل قانونی مربوطه مشکل خود را حل کنید .