من میخوام تغییر سن بدم؛ چطور اقدام کنم؟

پرسیده شده
۱۷ پاسخ ۳۴۲ #81594564

سلام من متولد ۱۳۸۱ هستم به خاطر ورزشم میخوام سنم رو به ۱۳۸۵ تغییر بدم آیا امکان داره؟میشه کمکم کنید.

مشاوره حقوقی تغییر سن در شناسنامه
۱۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

امکان تغییر سن برای شما ممکن نیست

سلام و ادب واحترام در مورد کاهش سن خدمتتان عرض کنم حتما باید در واقعیت وجود داشته باشد صرف اینکه برای ازدواج، کار ، ظاهر باشد مورد قبول قضات محترم قرار نمی گیرد چون از دید شما یک کاهش سن است اما بار حقوقی دارد.

در شرایطی که فرد بتواند دلایل کافی برای تغییر سن خودداشته باشد و آن را ثبت کند تغییر سن در شناسنامه ممکن است.
یکی از شرایطی که فرد می‌تواند سن خود را تغییر دهد این است که سن شناسنامه با سن واقعی او بیش از ۵ سال باشد؛ در این حالت فرد باید به فرمانداری شهرستان محل صدور شناسنامه رجوع کند تا پرونده اش در کمیسیون تشخیص سن که متشکل از فرماندار، رئیس اداره ثبت احوال، پزشک و ... است بررسی شود. فرد می‌تواند ادعای خود را با داشتن استشهاد نامه، برگه ولادت به این کمیسیون ببرد تا مورد بررسی قرار گیرد، در نتیجه این بررسی‌ها اگر ادعای فرد درست باشد، تغییر سن او تایید می‌شود.
شرط دیگر تعییر سن این است که تفاوت سنی فرد با سن واقعی اش کمتر از ۵ سال باشد که در اینجا فرد باید به دادگستری مراجعه کند. بعد از آن دادگاه صحت این موضوع را پیگیری و با تغییر سن فرد موافقت می‌کند، در این حالت فرد با ارائه دادخواستی به اداره ثبت احوال صادر کننده شناسنامه فرد متقاضی، درخواست رسیدگی به موضوع را می‌کند

باسلام
صاحب شناسنامه تنها یک بار در طول عمر و درصورتیکه اختلاف سن واقعی با سن مندرج در اسناد سجلی متفاوت باشد میتواند سن خود را اصلاح نماید.
اثبات این که سن واقعی کمتر از سن شناسنامه ای است امری دشوار است در این خصوص می توان به شهادت شهود و ارجاع به پزشکی قانونی برای تشخیص سن واقعی استناد کرد باید توجه داشت که بر طبق ماده۲۴۱ قانون آیین دادرسی مدنی ارزش شهادت شهود با دادگاه است.

سلام
بعید میدانم بتوانید انجام دهید...دلیلی هم مطرح نکردید. دلیل موجه

با سلام
اخیرا این امر قدری سخت و غیر ممکن شده است اما به هر حال میتوانید جهت این امر بطرفیت اداره ثبت احوال اقامه دعوی تا ارجاع امر به نظر پزشکی قانونی برای تعیین میزان سن شما بر حسب استخوان بندی شما گردد تا مشخص گردد این تغییر سن ممکن خواهد بود یا خیر .

نخیر
این کار شما غیر ممکنه چون در آزمایش DnA سن واقعی شما مشخص خواهد شد