قانون اجرت المثل بعد فوت زوج چیست؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۳۸ #81540604

با سلام و وقت بخیر خدمت وکلای محترم سایت.پرسش و پاسخ هایی که در مورد اجرت المثل بود رو خوندم.
چرا انقدر تفاوت در نحوه ی پاسخگویی هست؟
مگر قانون یک چیز نیست؟
مثلا جایی که زوجه میخواهد بعد مرگ زوج درخواست کند گفته شده که اثبات آن سخت است.یا اصلا تعلق نمیگیرد.
جایی که وراث پرسیدن که اجرت المثل رو به زوجه بدهند گفته شده حقش هست و بر گردن متوفی.(بدون در نظر گرفتن سه شرط)
بالاخره اجرت المثل بعد از مرگ زوج حق زوجه است؟یا خیر؟سپاسگذارم از پاسختون.

مشاوره حقوقی اجرت المثل و نحله
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود اولا، بطور کلی حقوق علم نظری است ممکن است تفسیر بنده از قانون با سایر همکاران و قضات متفاوت باشد این حمل بر غلط بودن یا صحیح بودن نیست.
ثانیا، اجرت المثل زمانی به زوجه تعلق می‌گیرد که تبرعا کارای منزل را انجام نداده باشد و به دستور زوج نیز بوده باشد.

ثالثا، شما بعنوان زوجه بعد از وفات آن مرحوم میتوانید اجرت المثل را بعنوان یک طلب مطالبه نمایید و موضوع به کارشناس ارجاع خواهد شد.
بدیهی است، خواندگان شما وراث می‌باشند،نه متوفی.

پس از فوت زوج ، زوجه باید دادخواست اجرت المثل را به طرفیت وراث مطرح کند

مطالبه اجرت المثل کار سختی نیست اما اثبات آن سخت و نیاز به ادله دارد و اینکه خواهان اثبات کند مستحق اجرت المثل است خصوصا در فرضی که همسر در قید حیات نمی باشد اثبات سخت است

با سلام اجرت المثل زوجه قابل مطالبه است ولی با اثبات ۲ شرط دستور زوج و عدم تبرع زوجه.

دادخواست مطالبه اجرت المثل بطرفیت وراث بدین

سلام
زوجه باید دادخواست مطالبه به طرفیت وراث زوج دهد.