آیا میتونه بعدا یکطرفه صلحنامه را فسخ کند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۶۹ #81425474

سلام
اگه پدر به فرزندانش تمام یا بخشی از اموالش را صلح عمرا کند آیا میتونه بعدا یکطرفه صلحنامه را فسخ کند یا در حالی که صلحنامه فسخ نشده اقدام به فروش نماید . اگر اموال صلح شده را بفروشد یا به هر ترتیب به دیگران انتقال دهد آیا قابل پیگیری است یا چون مالک بوده ترتیب اثر داده نمیشه؟

مشاوره حقوقی صلح
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

به نام خدا با سلام مفهوم صلح عمری اینه که مصالح تا زمانی که خود در قید حیات هست استفاده از مورد صلح را برای خود نگه میدارد و در واقع انتقال مورد صلح و یا منافع آن به متصالح را به بعد از فوت خود موکول میکند پس در زمان حیات خود هر اقدامی در خصوص مورد صلح انجام دهد به نظر میرسد مصالح در حیات خویش نیازی به فسخ صلح ندارد

به نام خدا با سلام توجه داشته باشید پس از فوت مصالح هر آنچه به متصالح صلح نموده به قوت خود باقی است منتهی باید ببینید مصالح به چه نحو صلح کرده اگر صلح به مدت عمر خود نموده باشد که مادامیکه خودش در حیات هست هر کاری در ملک انجام دهد اعم از فروش یا اجاره و غیره و پس از فوت متصالح مالک مورد صلح میشود و یا اینکه متصالح تا زمانیکه زنده هست میتواند در مورد صلح زندگی کند و حق فروش و انتقال ملک را ندارد و پس از فوتش ملک بین سایر ورثه و یا شخص یا اشخاص خاصی باید تقسیم شود این موارد و موارد مشابه شروطی است که مصالح میتواند برای متصالح مقرر نماید و کاملا درست و هیچ ایرادی بر آن بار نیست و خلاف قانون مدنی به خصوص مواد صلح نمی باشد

با سلام
ایشان در صورتی میتواند صلحنامه را فسخ کند که در صلح نامه حق فسخ برای ایشان در نظر گرفته شده باشد .

اگر در صلح نامه حق فسخ برای صلح کننده منظور شده باشد امکان فسخ وجود دارد . در غیر اینصورت بدون فسخ نمیتواند مبادرت به فروش نماید .