انتقال ملک قولنامه‌ای با صلح عمری، امکان اجاره یا فروش برای طرفین

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۸۲ #81423855

سلام، پدرم یک خانه به اسمش دارد و قولنامه‌ای است، یعنی هولوگرام دارد که می‌خواد به اسمم به صورت صلح عمری بزنه. اینکه پدرم قید کنه که بعد از فوتم خانه فقط به دخترم میرسه و وراث دیگر حق قانونی ندارند، آیا باید از طریق دادگاه باشه وگرنه مشکلی پیش میاد از نظر قانونی؟ بعد از املاک باید بریم؟ به خاطر اینکه محضر خونه قبول نمیکنه چون خونه سنددار نیست و قولنامه‌ای هست. بعد از صلح عمری پدرم می‌تونه خونه رو بفروشه؟ اجاره بده؟ من چی؟ می‌تونم بفروشم یا اجاره بدم؟

مشاوره حقوقی ملکی
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام ، با توجه به اینکه ملک فاقد سند رسمی است تنظیم صلح نامه به صورت رسمی مقدور نیست و میبایست عقد صلح رابه صورت عادی و با امضا دو شاهد ذیل آن تنظیم نمایید.

با سلام
می توانید مبادرت به تنظیم صلح نامه عادی به نحو عمرا با امضای طرفین و حداقل دو شاهد (که ترجیحا مرد باشند) نمایید. پس از انعقاد قرارداد، پدرتان تا آخر عمر حق انتفاع و بهره برداری از ملک را دارا می باشد ولی حق فروش یا انتقال عین را به هر عنوان ندارد. مالکیت شما نیز تا پیش از فوت ایشان مستقر نبوده و حق انتقال عین یا منافع ملک را ندارید.

بصورت عادی هم می توانید قراردادی تنظیم کنید

سلام
ملک بدون سند رسمی امکان تنظیم صلحنامه رسمی ندارد. می توانند بطور عادی ملک را به شما انتقال دهند و حق فروش یا اجاره دارید.

سلام ، امکان تنظیم صلحنامه عادی هم وجود دارد ولی بعد از فوت پدر و مخالفت اشخاص ذیربط با صلحنامه جهت استیلا واحقاق حق خویش باید نسبت به تایید و تنفیذ صلحنامه در دادگاه اقدام و حکم لازم را اخذ نمایید .

با سلام،صلحنامه عمری بین شما و پدرتان منعقد گردد.مالکیت شما بعد از فوت پدر مستقر خواهد شد .قبل از آن حق فروش ملک را ندارید.

سلام در صورتی که پدر در زمان بصورت عادی ملک را به نام شما منتقل نماید مالکیت برای شما مستقر خواهد شد میتوانید بصورت عادی حق عمری برای پدر در نظر بگیرید و حق انتفاع از ملک را تا پایان عمر پدر به ایشان منتقل نمایید .