همسرم در دوران عقد تقاضای مهریه کرده آیا می تواند از حق حبس خودش استفاده کند؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱۶۸ #81352

با سلام
بنده دختری را سال گذشته به عقد خود در آورده ام که همسرم بعد از مدتی مهریه اش را از دادگاه مطالبه کرده است،با توجه به دوشیزه بودن وی دادگاه حکم به پرداخت نصف مهریه و محکوم شدن من به پرداخت آن که۱۲۵سکه به صورت اقساط است میباشد.
۱_با توجه به پرداخت قسطی مهریه از طرف من و پرداخت ۲ قسط تا کنون ،آیا همسرم میتواند با توجه به اینکه عقد است و هنوز رابطه نداشتیم تقاضای طلاق نماید؟
۲_از طرفی بنده از چند عریضه نویس پرسیده ام آنها گفته اند که با توجه به دوشیزه بودن همسرم و استفاده وی از حق حبس میتواند بعد از۶سال طلاق بگیرد (باتوجه به اینکه پرداخت مهریه شاید بیش از ۱۰سال طول بکشد) آیا ممکن است یا خیر؟
با تشکر ممنون میشم که منو راهنمایی کنید.

مشاوره حقوقی مهریه
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

۱- خیر زوجه برای جدایی یا باید یکی از ۱۲ شرط عقدنامه را داشته باشد و یا دز ازاء بخشش مالی به همسرش و اثبات کراهت و عسر و حرج برای طلاق خلع اقدام نماید که صدور چنین حکمی نیز بسیار سخت است.
۲- با توجه به اینکه همسرتان حق حبس دارد می تواند تمکین خود را منوط به دریافت مهریه کند و در این دوران شما موظف هستید ماهیانه نفقه ایشان را پرداخت نمایید و با توجه به اینکه زوجه در حال استفاده ازحق حبس است نمی تواند از این بابت برای طلاق اقدام کند.