آیا دعوای ضرب و جرح با شهادت یک شاهد می توان برائت گرفت ؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴۷۰ #81227

سلام.در درگیری دو نفر در محل سکونتم که با من دوست بودند ضارب سر و روی مضروب را با پنجه بوکس زخمی کرد و بنده بدون هیچ نقشی در آنجا حضور داشتم.مضروب به دروغ از بنده به اتهام مشارکت در نزاع ضرب و جرح(چسبیدن مضروب در لحظه ی کتک خوردن) بین دو نفرشکایت کرده است و هیچ گونه مدرک و شاهدی هم بر علیه بنده ندارد.ابتدا به دلیل نداشتن مدرک و شاهدی به جز نامه ی پزشکی قانونی، پرونده منع تعقیب خورد ولی با گرفتن وکیل، مجدد پرونده را به جریان انداخته است.بنده در دادیاری گفتم که در محل درگیری ضارب و مضروب،بدون هیچ نقشی و با فاصله ای ده متری حضور داشته ام و به دلیل تاریکی هوا حتی لحظه ی زد و خورد را هم ندیده ام و تنها جلو که رفتم سر خونی مضروب را دیده ام.اکنون ضارب متواری هست و هیچگاه در دادگاه حضور پیدا نکرده است. بنده که فقط شاهد ماجرا بوده ام آیا با داشتن تنها یک شاهد مرد که دوست مضروب بوده و او را به بیمارستان برده است، که تنها شاهد ماجرا هم بوده است می توانم از حقم دفاع کنم و تبرئه شوم؟یعنی قاضی نمی خواهد که باید دو شاهد مرد داشته باشم؟و برادرم که پس از درگیری به محل رسیده و از زبان مضروب شنیده که گفته ضارب او را زده و نه بنده، می تواند در دادگاه به سودم شهادت بدهد؟ و امکانش هست که از قاضی بخواهم برای اثبات حقیقت بنده را سوگند بدهد؟ ممنونم.

مشاوره حقوقی ضرب و جرح
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام محضر شما بزرگوار
عنایت داشته باشید پدریفته شدن شهادتشان به رای و نظر قاضی بستگی دارد علی ایحال باید شهود خود را معرفی نمایید .

اینکه شهادت ایشان پذیرفته میشود یا خیر مشخص نیست و اعتبار شهادت توسط قاضی تعیین خواهد شد علی الاصول شما باید ایشان را به عنوان شاهد معرفی کنید.