میتونه قابل افراز بودن یا نبودنش رو به دادگاه اعلام کنه؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۲۷۵ #80904898

شریک بنده اقدام به دیوارکشی در ملک مشاع کرده بود که موفق شدم در دادگاه بدوی حکم خلع ید و قلع و قمع بگیرم اکنون پرونده در تجدید نظر خواهی هست و حکمی صادر نشده.بتازگی متوجه شدم شریکم برای فروش ملک مشاع به دادگاه درخواست داده که دادگاه این درخواست رو رد کرده و عنوان شده رای قطعی است . در تعجبم چرا از اداره ثبت با وجود داشتن ثنا برای من هیچ گونه ابلاغیه ای نیامده که احتمال رشوه میدم الان از شما بزرگواران سوال میکنم مگر وقتی حکم خلع ید زمین (بدون داشتن دستور موقت) هنوز در مرحله ی تجدید نظر است اداره ثبت میتونه قابل افراز بودن یا نبودنش رو به دادگاه اعلام کنه؟ و سوال مهمترم اینه که میتونم از شریکم بخاطر اینکه صبر نکرده تا حکم تجدید نظر بیاد و درخواست فروش رو داده شکایتی مطرح کنم؟عمل او جرم بوده؟بسیار ممنون و سپاسگزار

مشاوره حقوقی ملکی
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

جریان افراز ملک باید از طریق اداره ثبت صورت گیرد و پاسخ استعلام دادگاه را باید ارسال کند عمل شریک شما مجرمانه نیست

اداره ثبت در پاسخ استعلام دادگاه در این خصوص اظهار نظر کرده است .
پاسخ سوال دوم خیر است.این موضوع وصف کیفری ندارد.

با درود
عمل او در جهت افراز و تقسیم جرم نیست.

با سلام
اقدام شریک صحیح بوده واداره ثبت مرجع قانونی تصمیم گیری در خصوص افراز ملک می باشد .

افراز ملک در صلاحیت اداره ثبت است.درخواست فروش مال مشاعی از طرف شریکتان، عنوان مجرمانه نداشـته و برای احقاق حق قانونی خود اقدام نمـوده است.

در خصوص فروش مال مشاع نیاز ب گواهی اداره ثبت مبنی بر افراز یا عدم افراز بودن ملک هست و شریک شما جرمی مرتکب نشده است و عمل ایشان عنوان مجرمانه ندارد

درود
افراز ملکی که جریان ثبتی آن خاتمه یافته در صلاحیت اداره ثبت است.