تاخیر در تحویل آپارتمان پیش فروش وقتی که واحد پیشفروش به فرد دیگری فروخته شده است ؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۳۳۸ #80503

سلام وقت بخیر
بنده یک واحد آپارتمان بصورت پیش فروش خریداری کردم
اما زمان تحویل در ان درج نشده بود
و بعد آن واحد را فروختم و خریدار زمان تحویل را برگه دو ماه بعد از معامله نوشته ـ اما هنوز واحد تحویل داده نشده
حال سوال این است که :
آیا خریداری که واحد را ازبنده خریده و بنده نیز سازنده واحدها نبوده ام و فقط زمان تحویل را طبق صحبت شفاهی سازنده در مبایعه نامه درج کرده ام میتواند مطالبه خسارت تاخیر و ضرر و زیان کند ؟

مشاوره حقوقی قرارداد مشارکت در ساخت
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود بر شما ،مستحضر باشید که بر اساس تعهد عنوان شده، شما در قبال خریدار پاسخگو هستید.

باسلام. ببه شمادرمقابل خریدارمسئولیت دارید

سلام. بله خریدار به استناد تاریخی که در مبایعه نامه درج شده میتواند مطالبه خسارت تاخیر در انجام تعهدات شما را بنماید. البته این در صورتی است که در قرارداد وجه التزام تاخیر قرار داده شده باشد. البته حتی در فرض عدم درج با اثبات ورود خسارت ایشان میتواند از شما مطالبه ضرر و زیان نماید.

ضمن عرض ادب، در پاسخ به سئوال شما باید عنوان کنم که حضرتعالی با علم به اینکه هنوز واحد آماده تحویل نیست مبادرت به قبول تعهد دوماهه تحویل موضوع معامله به خریدار نموده اید و در صورت عدم ایفای تعهد به موقع (دوماه منظور شده) طبق مواد ۲۱۹، ۲۲۰، ۲۲۱، ۲۲۲ از قانون‌ مدنی ملزم به تحویل شده و با استناد به ماده ۲۲۶ از قانون‌ مدنی و مواد ۵۱۵ و ۵۱۹ از قانون‌ آیین دادرسی مدنی خسارات تاخیر در انجام تعهد و ایضا خسارات دادرسی بر ذمه شما مستقر خواهد شد.
به نظر بنده حتی ادعای (فورص ماژور) یعنی ادعای خارج از اراده ایفای تعهد توسط شما به استناد عدم تحویل توسط سازنده ادعای قابل قبولی نمی‌باشد، چرا که درزمان پیش فروش شما آگاه و عالم به عدم درج زمان دقیق تحویل مبیع در قرارداد خودتان با سازنده بوده و موعد دقیق تحویل از ناحیه سازنده برای شما مشخص نشده بوده، در صورتیکه شما با پذیرش این ریسک مبادرت به تعهد به تحویل دوماه کرده اید، در فرض فوق شما مستوجب پرداخت خسارت بوده و با توجه به عدم درج مدت تحویل در قرارداد خودتان با سازنده، در صورت تاخیر سازنده میتوانید با جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری و تامین دلیل، مدت زمان معقول تحویل چنین واحدی را مشخص کرده و درصورت تاخیر سازنده از مدت زمان معقول، این دفعه شما به طرفیت سازنده طرح دعوی مطالبه خسارت ناشی از تاخیر در ایفای تعهد را مطرح نمایید تا به نوعی جبران مافات صورت گیرد.
با تشکر وتجدید احترام

باسلام میتوان اینگونه دفاع کردکه چون عدم تحویل وورودخسارت منتسب به شمانیست ودرواقع تاخیرسازنده این رابطه علیت راقطع میکندشمامسئولیتی نخواهیدداشت،

سلام
شمابه عنوان فروشنده در این قرار داد در قبل خریدار مسئول هستید و نمیتوانید به استناد معامله ی قبلی از مسئولیت خود را ساقط کنید .و شما به عنوان فروشنده و به استناد قرارداد فی مابین مسئول هستید و باید نسبتوبه تعهدات خود پایبند باشید .

سلام
شما نمیتوانید در برابر خریدار خود به معامله سابق استناد نمایید و مطابق قرارداد در برابر خریدار خود مسئول هستید.
موفق باشید