وقتی در صیغه نامه ی با گزینه دائم تیک خورده و مشخص شده بر چه اساس ازدواج همسرم را عقد موقت عنوان کردن؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱,۰۴۵ #80481636

باسلام صیغه نامه ی شوهرم رو با خانمی پیدا کردم نام عاقد و مکانی که در آنجا محرم شدن در صیغه نامه ثبت نشده و نوع عقد به صورت دو گزینه:دائم⚪ انقطاعی⚪ نوشته شده که گزینه دائم✅تیک خورده همسرم در دادگاه گفت ازدواجم موقت کوتاه مدت بوده که وقت آن منقضی شده که دروغ است
در نهایت دادگاه بدوی و تجدید نظر عنوان کردن با توجه به اقرار زوج به ازدواج موقت زوجه طبق بند۱۲ عقدنامه میتواند خودش را مطلقه کند چون بند ۱۲ مطلقه اعم از ازدواج دائم یا موقت سوال من اینه: ۱- وقتی در صیغه نامه به وضوح نوع عقد با گزینه دائم تیک خورده بر چه اساس قضات ازدواج همسرم را عقد موقت عنوان کردن؟ ۲- در عقد موقت باید مدت زمان تعیین بشه اما در صیغه نامه شوهرم با اون خانم مدت زمان تعیین نشده و نوع عقد دائم تیک زده شده پس چرا قاضی گفته عقدش موقته؟ ۳-یعنی هر عقدی که ثبت شناسنامه نشده موقت محسوب میشه؟ ۴- الان پرونده ی من در دیوان عالی است نگرانم قضات دیوان سلیقه شون جوری باشه که عقد موقت رو شامل بند ۱۲ ندونن و رای طلاق رو تاید نکنند و از همه بدتر چرا ازدواج دائم شوهرمو. موقت عنوان کردن؟

مشاوره حقوقی ازدواج موقت (ثبت احوال)
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام جهت اظهارنظر بهتر ، بررسی کامل موضوع و مستندات ضروری است؛ و امکان ارائه پاسخ به این شکل کلی وجود ندارد

با سلام
در صورتی که در عقد موقت، مهریه ذکر شده ولی مدت ذکر نشده باشد تبدیل به عقد دائم می شود.
و اینکه هرگونه احتمال دیگری میتواند وجود داشته باشد :
یا عاقدی که اقدام به صدور برگه ازدواج موقت نموده بصورت اشتباه قلمی دایم تیک زده است که با اقرار و اظهار زوج مبنی بر موقت بودن مطرح شده است
یا اینکه دادگاه به دلیل عدم ثبت ازدواج در دفاتر ازدواج و نیز شناسنامه زوجین ، چنین ازدواجی را موقت جلوه داده اند .