آیا بابت جعل چک و خیانت در امانت میتوانم شکایت کنم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۴۹۳ #80441697

بنده چکی به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان را به عنوان امانت و ضمانت نزد همسرم گذاشته بودم که چک بدون تاریخ بود، ضمن اینکه چک قبلا با مبلغی دیگر به نام کس دیگری بود که بعد تمام مندرجات چک را خط زدم و دوباره بالای آن نوشتم مبلغ ۲۰۰ میلیون در وجه نام همسرم و در قسمت بابت نوشت بابت ضمانت رهن خانه، امتیاز آپارتمان و سند خودرو، و پشت چک نوشتم چک به مبلغ ۲۰۰ میلیون بنام همسرم صحیح است،
حالا همسرم این چک رو برده برگشت زده و تمام حسابام رو مسدود کرده ضمن اینکه اولا به صورت عددی و حروفی روی چک تاریخ زده و همچنین روی قسمت بابت رو خط کشیده
حالا سوال من از عزیزان وکلا این است که آیا بابت جعل چک و خیانت در امانت میتوانم شکایت کنم و آیا می‌توان کاری انجام داد تا همسرم محکوم شود.
درضمن تاریخ دادگاه شکایتی که همسرم کرده برای چک ۱۸ تیرماه میباشد.
خواهش میکنم راهنماییم کنید

مشاوره حقوقی جعل
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

به نام خدا و با سلام
سوال ابهام دارد. چنانچه چک امانت بوده و بتوانید امانی بودن آن را اثبات کنید (که اگر قرارداد نداشته باشید اثبات این امر مشکل است) و همچنین چک را مطالبه نموده باشید (از طریق اظهار نامه) و همسر شما از استرداد چک خودداری نموده باشد جرم خیانت در امانت محقق است. باید بررسی شود اگر چک امانی بوده چرا تاکنون آن را مطالبه ننموده اید و اگر بابت ضمانت بوده باید اثبات شود به تعهد خود عمل نموده اید و چک مزبور نبایستی به اجرا گذاشته می شد.
وقتی که چک را بدون تاریخ به شخصی واگذار شود بدین معناست که او خود می تواند هر تاریخی را که مطابق توافق فی مابین بوده است را درج نماید و از این حیث جعل رخ نداده اگر برخلاف توافق تاریخ خورده باشد جرم دیگری محقق شده است.
خط زدن نوشته از مصادیق جعل است