تعیین تکلیف خسارت وارده به قسمت مشاع آپارتمان به چه صورت است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱,۰۳۳ #80335517

باسلام
در یک ساختمان ۳طبقه با ۶ واحد مسکونی ساکن هستیم. یکی از ساکنین طبقه ۳ در پشت بام ساختمان چندین مرتبه فرش شسته است و از کولرش هرساله آب چکه میکند و خراب است . در حال حاضر چون پشت بام قیرگونی است بعد از گذشت چندین سال فرسوده شده و به سقف خانه همین همسایه آب نفوذ کرده و باعث خرابی شده. حالا ساکنین دیگر میگویند که کولر خراب و آبریزش آن باعث خرابی قیرگونی در آن قسمت شده و شستشوی فرش در پشت بام هم مزید بر علت شده و باعث صدمه دیدن قیرگونی پشت بام شده. و همین همسایه محترم که کولرش خراب است و فرش هم در پشت بام شسته را مقصر میدانند و میگویند ما هزینه ایی بابت ایزوگام پشت بام نمیدهیم و هرکس باعث خرابی آن شده خودش باید هزینه اش را پرداخت کند.
قانون در این مورد چه میگوید؟
لطفا راهنمایی کنید.
ضمنا یکی از واحدها هم چند ساله که در ساختمان ما خالی از سکنه است و مالک این واحد خالی میگوید چون من استفاده ایی از این واحد ندارم اگر بنا به پرداخت هزینه ایزوگام پشت بام باشد من نصف مبلغ را پرداخت میکنم.
آیا حرف ایشان مستند قانونی دارد؟
و یک واحد خالی در یک ساختمان باید هزینه ها را نصف پرداخت کند؟

باسپاس از شما

مشاوره حقوقی ملکی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام ، در مورد سوال اول به عرضتان برسانم طبق ماده یک مسولیت مدنی هرکسی که خسارتی را به دیگری یا دیگران وارد نماید بایستی خسارت را جبران نماید ولی اثبات اینکه خرابی پشت بام به علت شستن قالی و یا خرابی کولر بوده است هم سخت است و هزینه دارد، و به عبارتی ارزش طرح دعوی ندارد، توصیه می شود مالکین محترم با هم تعامل نمایند و کدخدا منشی مساله را حل نمایند. در مورد مالک که در واحد حضور ندارد قانون فرقی بین کسی که استفاده میکند با کسی که استفاده نمی کند وجود ندارد و بایستی مثل دیگر مالکین هزینه هارا پرداخت نمایند ولی عرف شده است که این مالکین نصف هزینه هارا پرداخت میکنن.