اگر مادرمان از بینمان رفت چطور خانه تقسیم شود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۸۸ #80248905

با سلام و خسته نباشید.
پدر من و مادرم ۴ دختر دارند و اولین نوه شان به نام رضا از وقتی به دنیا اومد کنار پدر و مادرم یعنی پدربزرگ و مادربزرگش زندگی میکرد. چند سال پیش پدرم چون خانه شان کوچک بود خانه شان را فروخت و رضا هم مقداری پول گذاشت و با هم یک زمین خریدند و رضا با پول های خودش و مقداری از طلاهای مادربزرگش در ان زمین خانه ای با زیر بنای ۱۲۰ متر ساخت. حالا هم پدرم فوت شده است هم رضا در انتظار دومین فرزندش است و هم مادر رضا طلاق گرفته و مدتی است با پسرش در خانه پدری مان زندگی میکند. پس رضا میخواهد برای خودش یک جای خصوصی داشته باشد تا همسرش راحت بچه هایشان را بزرگ کند و میخواهد شروع به ساختن طبقه بالا کند ولی سوالی که پیش می آید این است که اگر مادرمان از بینمان رفت چطور خانه تقسیم شود که هم خواهر ها راضی باشند هم رضا و هم جایی برای زندگی مادر و برادر رضا وجود داشته باشد. مثلا ما گفتیم طبقه بالا را برای خودت و پایین را برای مادربزرگت بنویس ولی یکی از شوهر خواهر هایم گفت اون وقت اگه مثلا یکی خواست از سهم خودش برج بسازه باید رضا طبقه دوم و خراب کنه. درواقع ما میخایم هم رضا راضی باشه هم بقیه هم همسر رضا خانه مخصوص خودشو داشته باشه و هم تنها زندگی نکنه و با مادربزرگ باشه چون رضا اکثرا تو جاده است و ماشین باری داره نمیخاد همسرش شبا تنها باشه با بچه ها. میشه شما چند تا راه حل بگین؟

مشاوره حقوقی ارث
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اساسی ترین راه در این موارد توافق است . در صورتیکه وراث نسبت به هر موضوعی به هر نحوی توافق نمایند قانون از آن توافق حمایت میکند . لیکن به نظر میرسد در حال حاضر معقولانه ترین راه تقسیم مساوی ملک باشد به نحوی که سه دانگ به نام رضا و سه دانگ به نام مادر بزرگ یا تمام ورثه بشود . اینگونه در آینده نیز هر تصمیمی با توافق هر دو طرف اتخاذ شده و نگرانی احتمالی بابت سوءاستفاده یک طرف نیز از بین خواهد رفت .

سلام
وراث پس از فوت متوفی باید لیست تمامی اموال و دارایی‌های منقول و غیرمنقول او را به اداره دارایی حوزه محل سکونت متوفی ارایه و رسید آن را دریافت کنند و همراه با تقاضای گواهی انحصار وراثت به دادگاه تقدیم کنند.