پرداخت دیه چه مدت طول میکشد؟

پرسیده شده
۱۷ پاسخ ۴۱۵ #80171788

سلام وقت شما بخیر
ببخشید بنده پرونده دیه ای رو داشتم با بیمه --------- که الان حکم به نفع بنده صادر شده و بیمه اعتراض نگذاشته تو مدت زمان قانونی و رای به نفع بنده هست
فرمودن که حکم میره اجرائیه و بعد به بیمه ابلاغ میشه ظرف مدت ۱۲روز و بعد حکم رو میبرند اجرای احکام...میشه لطفا راهنماییم کنید که تا پرداخت دیه چه مدت زمان میبره

مشاوره حقوقی دیه
۱۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در پرونده های دیات، زمانی که پرونده به اجرای احکام ارسال میشود، معمولا دیه حال نشده است اما در برخی موارد ممکن است که دیه حال شده باشد و در هر دو صورت ممکن است محکوم له (شاکی) اعمال ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی را تقاضا نکرده باشد
پرداخت دیه در فرضی که دیه حال نشده باشد
حال شدن دیه به معنای این است که مهلت پرداخت دیه سر رسیده باشد. اگر فقط حکم به پرداخت دیه صادر شده باشد اما هنوز دیه حال نشده باشد، پرونده در اجرای احکام مفتوح می ماند تا زمانی که مهلت پرداخت دیه برسد. هر چند که محکوم علیه (متهم) میتواند قبل از حال شدن دیه نیز آن را پرداخت نماید. بنابراین روال کار در اجرای احکام به اینصورت می باشد که اخطاریه ای به محکوم علیه ارسال میشود که دیه در فلان تاریخ حال میشود و میتواند پیش از این تاریخ هم دیه را پرداخت نماید.
بعد از حال شدن دیه، تقاضای قبلی اعمال ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی کافی است و نیازی به تقاضای جدید نمی باشد.
پرداخت دیه در فرضی که دیه حال شده باشد
بعد از حال شدن دیه، محکوم له (شاکی) باید اعمال ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی را تقاضا نماید تا قاضی اجرا بتواند اقدامات خود را شروع نماید. بعد از تقاضای محکوم له، قاضی اجرا به محکوم علیه ابلاغ می نماید که ظرف ده روز دیه را پرداخت کند. اگر او ظرف مهلت ۱۰ روزه حکم را اجرا نموده و دیه را پرداخت نماید، قاضی اجرای احکام نمیتواند از طریق توقیف و مزایده اموال، حکم را اجرا نماید اما اگر بعد از گذشت ۱۰ روز، دیه پرداخت نگردید و مالی نیز معرفی نشد، امکان توقیف و مزایده اموال با تقاضای محکوم له وجود دارد. در نتیجه از تاریخ ابلاغ به محکوم علیه وقتی مهلت ۱۰ روز سپری شود، قاضی اجرا باید به سراغ اموال محکوم علیه برود و از طریق مزایده و فروش اموال او، حکم را اجرا نماید. جهت شناسایی اموال میتوان از بانکها، پلیس راهور، اداره ثبت اسناد و املاک و غیره،، استعلام اخذ نماید
با توجه به توضیحات داده شده مراتب درخواست خودتان را از اجرای احکام دنبال نماید

بیمه مکلف است ظرف ۱۵ روزازتاریخ ابلاغ نسبت به واریزدیه اقدام نماید

درود
حکم قطعی دریافت کرده باشید و در پیگیری استمرار داشته باشید زیاد زمان نمی برد.

سلام
در موارد غیر عمد مهلت پرداخت دیه ۲ سال از تاریخ حادثه است ولی بیمه در فاصله کوتاهی بعد از قطعیت حکم اقدام به پرداخت می کند

سلام

با عنایت به اینکه پرونده در مرحله اجرای حکم می باشد قاضی اجرای احکام پس از تایید مورد دستور پرداخت مبلغ دیه را می دهد و شرکت بیمه موظف است بر اساس رای دادگاه اقدام به پرداخت نماید

سلام . ظرف ده روز فرصت پرداخت دیه را دارند بعد از صدور اجراییه حداکثر یکماه جهت پرداخت طول می کشد

درود چون بیمه است مدت زیادی طول نمی کشد توصیه میشود به بیمه مراجعه و نامه ای مبنی بر ارسال کپی های برابر اصل را دریافت و به اجرای احکام بدهید و بعد شعبه کپی برابر اصل پرونده میدهد و آن را به بیمه برده و بیمه نیز بعد بررسی دیه را در حساب دادگستری واریز میکند شما با مراجعه به اجرای احکام و دادن شماره شبا بحساب تان واریز میشود