نحوه افراز پارکینگ مشاعی در آپارتمان چگونه است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱,۴۴۳ #80150156

سلام
در یک مجتمع ۵ واحدی که دارای سه واحد بزرگ و دو واحد کوچک (حدودا نصف واحد های بزرگ) تعداد ۸ جای پارک مشاع بدون مزاحم وجود دارد. واحدهای بزرگ مدعی ۲ جای پارک هستند اما یکی از واحدهای کوچک نیز مدعی دو جای پارک است و مدعی است که چون در سند هیچ یک از مالکین مکان و تعداد جای پارک نیامده به هر تعداد و هر جایی که دلش میخواهد می تواند پارک کند و دقیقا چنین هم میکند. در شورای حل اختلاف نیز ادعای این فرد تایید شد و شورا گفت که هرطور خواستید، به هر تعداد که هر که خواست هر جا ماشین بگذارد. من میخواهم سهم و مکان پارک خودروی خودم را در پارکینگ قانونا معلوم و اختصاصی کنم و شنیده ام که با افراز می شود چنین کرد آنهم بدون نیاز به همراهی با سایر مالکین.
سوال:
۱. نحوه و مراحل افراز چگونه است؟
۲. نحوه تخصیص این ۸ جای پارک برای ۳+۲ واحد (۳ واحد بزرگ و ۲ واحد کوچک) در نهایت چگونه خواهد بود؟ آیا ممکن است در نهایت یک واحد کوچک دو جای پارک اختصاصی به خود اختصاص دهد؟
جهت اطلاع پایانکار ساختمان مربوط به سال ۱۳۸۵ می باشد و در آن مکان و متراژ و اختصاص پارکیگ واحدها نیامده و در سند نیز ایضا اشاره ای نشده است.
ضمنا مالک واحد کوچک که دو جای پارک اشغال کرده مدام از عبارت "پیشکسوت" استفاده می کند و کم و بیش مطلع از قانون است و گمان میکنم دم از حق عرفی خود می زند.

ممنون میشوم هر دو سوال را وکلا و حقوقدانان ارجمند پاسخ گویند.

با احترام

مشاوره حقوقی ملکی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام،
ضوابط و اصول شهرسازی در هر شهر متفاوت است و بستگی به مصوبات کمیسیون مربوطه دارد مثلا در شهر اصفهان هر واحد بالای ۲۰۰ متر ۲ پارکینگ دارد
شما باید ببینید ضوابط شهرسازی در منطقه شما چگونه است و آیا بعضی از واحدها پارکینگ بیشتری دارند یا خیر؟
چنانچه پارکینگ آنها همه مساوی باشد می توانید جهت تقسیم پارکینگ ها از طریق مراجعه به اداره ثبت و درخواست افراز آن اقدام کنید و چنانچه قبول نکردند و یا بهر دلیل نپذیرفتند از طریق اقامه دعوی تقسیم پارکینگ در دادگاه اقدام نمایید و این دعوی باید به طرفیت همه مالکین مجتمع اقامه شود.