توانایی مالی اینو ندارم که بخوام مستقل شم و مامانو داداشمو نجات بدم،از نظر قانونی چه راهی داریم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۹۳ #79835863

سلام
دختر ۲۳ساله هستم دانشجو ام و شاغل
نفقه ایی ک پدرم میده ۵۰۰ تومن هست که همشو میدم برای قسط
به جز این ماهیانه هیچ پول دیگه ایی نمیده
هزینه لباس خرید تفریح کتاب حتا یه شامپو بخام خودم میخرم
به معنای واقعی خسیسه پدرم و افکار قدیمی،حاضر نیس هیچ خرجی برای خونه بکنه
مبلمانمون پاره شده دیگه،فقط دوست داره تو بانک پول جمع کنه و خونه قرازه بخره ،حتا یه ماشین نمیخره،با اینکه پولشو داره و میتونه بخره،اجاره خونه هایی ک میگیره رو همش جمع میکنه،،از بچگی هی میگفت برا ایندتون جمع میکنم،الان مگه اینده نشده دیگه؟من ۲۳سالمه،برادرم ۱۷سالشه،حاضر نیس منو کلاس ثبت نام کنه،خودم وام گرفتم ،به سختی میرم سرکار برای۶۰۰هزار تومن،هیچ خرجی برای مامانم نمیکنه حتا یه ادامس نمیخره براش،افسرده شده دیگه مامانم،میخاد طلاق بگیره اما میگه هیچ پشتوانه ای ندارم مجبورم تحمل کنم این زندگی رو،الانم دنبال ی وامم تا با حقوق ۶۰۰ هزار تومنی ماشین بگیرم برای خونه،تا حالا مارو یه مسافرت ساده نبرده از بس خسیسه،انقدددرم بلده خوب حفظ ظاهر و مظلوم نمایی کنه هر کی ببینتش میگه چه مرد خوب و محترمی،اما نمیدونن خون مارو تو شیشه کرده،صدای حرف زدنش حتا عذابم میده،توانایی مالی اینو ندارم ک بخام مستقل شم و خونه زندگی راه بندازم و مامانو داداشمو نجات بدم،از نظر قانونی چه راهی داریم؟

مشاوره حقوقی خانواده
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
در خصوص خودتان، مادرتان و برادرتان ابتدا اظهار نامه‌ای مبنی بر مطالبه نفقه برای ایشان ارسال نمایید در صورتی که ترتیب اثر ندادند دادخواستی مبنی بر مطالبه نفقه ارائه کنید
پس از صدور حکم، نفقه گذشته و حال به مادرتان تعلق خواهد گرفت اما در خصوص شما نفقه از زمانی که حکم صادر می‌شود قابل پرداخت خواهد بود

با سلام در خانواده حقوق مالی متعددی هست که عمدتا بر عهده زوج است لذا مادر شما می تواند با ارائه دادخواست نسبت به استیفای آن اقدام کند از جمله نفقه اجرت المثل و مهمترین آن مهریه می باشد. زوج شرعا و قانونا و اخلاقا موظف به پرداخت آن هست.البته در مورد اجرت المثل دو شرط وجود دارد یکی اینکه امور خانه به دستور مرد باشد و دوم اینکه زوجه با قصد دریافت مزد این کارها را کرده باشد

سلام و درود
مادرتون باید نفقه خودش و فرزندان را مطالبه کند و کارشناس مبلغ ماهیانه نفقه گذشته و آینده را تعیین میکند، دادخواست مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت هم میتوانند بدهند که با توجه به اینکه دو تافرزند ۲۳ و ۱۷ ساله دارند مبلغ قابل توجهی میشود. کارشناس مبلغش را تعیین میکند.
دادخواست مطالبه مهریه هم میتواند بدهد که الزاما برای مطالبه مهریه نباید طلاق گرفت و دین پدر هست که باید پرداخت بشه،
خلاصه پدر پدرتونو میتونید در بیارید از طریق دادگاه ولی مادرتون باید تصمیم بگیرند و سعی کنید احساسی تصمیم نگیرید و همه جانبه فکر کنید.
موفق باشید.

سلام. دادخواست تعدیل در نفقه رو بدید. وبه تمام دارایی و توانایی مالی ایشون به طور مستند اشاره کنید. شهودم داشته باشید چه خوبتر..شما چون نفقه کیده نکیتپنید دادخواست الزام به نفقه بدید باید دادخواست تعدیل بدید.. اگر همگی شاکی هستید. همتون باهم دادخواست بدید، و اگر هزینه دادرسی ندارید، همراه با دادخواستون، به اعسارتون اشاره کنید، تا موقتا از دادنش معاف بشید