آیا صبر کنم تا این روستا شهر بشه و زمینم توی محدوده‌ی ساخت‌ و ساز قرار بگیره و سپس برای تغییر کاربری آن اقدام کنم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۰۰ #79603879

هزار متر زمین کشاورزی برنج دارم که در فاصله ۱۰ متری محدوده‌ی فعلی روستایی واقع در مازندران است. نامه‌ی طرح تصویب‌نامه و خلاصه گزارش توجیهی تبدیل این روستا به شهر، ابتدای آبان از وزارت کشور به معاون اول ریاست جمهوری ارسال شده.
یا اینکه از همین الان برای تغییر کاربری آن اقدام کنم؟
قصدم این هست که حدود ۱۰۰ متر آن را ساخت‌و‌ساز مسکونی کنم و باقی زمین رو درخت بکارم و باغ بسازم.
آیا میتونم از کمک وکلا استفاده کنم و پیگیری امور موردنیازم رو به ایشون بسپارم؟
ممنونم

مشاوره حقوقی ملکی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
ممکن از پروسه تبدیل روستا به شهر طول بکشد بهتر از اقدام به تغییر کاربری کنید .
در ضمن در صورتی که روستا به شهر تبدیل شود به جای دهیاری با شهرداری طرف خواهید شد و یقیقنا هزینه های تغییر کاربری با تعرفه های شهرداری محاسبه و اخذ خواهد شد .
در ضمن برای برخی کاربری ها باید زمین در محدوده روستا باشدیا اگر در محدوده روستا باشد امتیازهایی در تغییر کاربری دارد . ولی در صورتی که در محدوده شهر باشد ممکن است با مشکل مواجه شوید بهتر است کاربری خود را مشخص کنید و شرایط تغییر کاربری را در محدوده شهر یا محدوده روستا بررسی کنید تا بهتر بتوانید تصمیم بگیرید .

برای تغییر کاربری نیاز به تبدیل روستا به شهر نیست هم اکنون نیز می توانید اقدام نمایید

با سلام
ملک خارج از محدوده روستا است و هر گونه اقدام که مانع از بهره برداری و استمرار کشاورزی اراضی زراعی و باغها در قالب ایجاد بنا و غیره باشد بایستی از طریق کمیسیون تبصره یک ماده یک و سازمان جهاد کشاورزی مجوز اخذ نماید که آن هم برای گلخانه‌ها،‌ دامداریها، مرغداریها، پرورش ماهی و سایر تولیدات کشاورزی و کارگاههای صنایع تکمیلی و غذایی در روستاها بهینه‌کردن تولیدات بخش کشاورزی صادر میشود ، نه برای مسکونی و تبدیل زمین زراعی به ویلا !
به نظر بایستی ملک شما به محدوده روستا الحاق شود یا اینکه روستا به شهر تبدیل شده و در محدوده خدماتی شهر واقع گردد ( که بعیداست معمولا شهر های تازه تاسیس فاقد طرح جامع تفصیلی میباشند و تا چند سال همان محدوده کالبدی روستا را محدوده قانونی شهر میدانند !
پیشنهاد میگردد پیگیری فرمائید زمین شما به محدوده روستا الحاق گردد

-- برای درخواست تغییر کاربری نیازی به تبدیل روستا به شهر نمیباشد .
-- با توجه به اینکه طرح تصویب تبدیل روستا به شهر اخیرا تقدیم دولت شده مدت زیادی زمان میبرد تا مقدمات لازم مهیا شود .

درود و عرض ادب
در حال حاضر نیز می توانید نسبت به تغییر کاربری اقدام نمایید.