اگه اعسار از هزینه دادرسی زوج قبول بشه آیا قسط بندی میشه مثل مهریه و یا میشه کلا معاف شد؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۴۳۱ #78804704

باعرض سلام.
سوال بعدی.قبل از اجرای احکام مهریه زوجه انصراف بده از دریافت مهریه هزینه دادرسی حذف میشه یا باید کامل پرداخت بشه؟
ممنون از راهنمایی هاتون

مشاوره حقوقی اعسار از پرداخت مهریه
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با پذیرش اعسار تقسیط صورت خواهد گرفت لاکن در خصوص معافیت از هزینه دادرسی امکان پذیر نیست و برای آن هم اقساط در نظر گرفته خواهد شد

باتوجه به صدور حکم مبنی برمحکومیت زوج به پرداخت نفقه هزینه دادرسی حذف نمیشه

با سلام
اعسار حالت موقت هست یعنی وقتی وضعیت مالی تون بهتر شد باید پرداخت کنید . پس از بابت هزینه دادرسی بدهکار می شوید . و در مرحله اجرا ممکنه وقتی مهریه زوجه را پرداخت می کنید اول هزینه های دادرسی و نیم عشر را کسر کنند .
وقتی زوجه پرونده اجرا تشکیل نده ، اجرای احکام فرصت و موقعیت وصول هزینه های دادرسی ( که بابتش اعسار صادر شده را پیدا نمی کنه) وگرنه در اصل قضیه که هزینه دادرسی و بدهکار هستید فرقی نمی کنه
البته نحوه وصول اش هم متفاوته ممکنه اجرای احکام این هزینه رو در چند نوبت بگیره و یا فرصت بده برای پرداختش بستگی به رویه هر شعبه داره ( ولی مثل مهریه تقسیط نمی شه)

سلام و درود، اعسار از هزینه ی دادرسی امکان پذیر است اما مهریه نهایتا قسط بندی خواهد شد و معافیت نخواهد بود؛ آرزوی بهروزی.

سلام . پرداخت مهریه بصورت اقساطی می باشد امکان معاف شدن از پرداخت بصورت کلی وجود ندارد

با سلام
هزینه ی دادرسی را می توان قسط بندی کرد ولی چون این هزینه ی دادگاه هست باید پرداخت بشه جدای از مهریه

با سلام
اعسار از هزینه دادرسی بسته به نظر قاضی رسیدگی کننده ممکن است نسبت به تمام یا بخشی از هزینه مورد مطالبه جهت دادرسی صادر گردد .
همچنین انصراف زوجه پیش از اجرای حکم ، ربطی به هزینه دادرسی نداشته و باید کاملا تودیع شود . تنها باعث می شود دینی از بابت نیم عشر دولتی بر عهده زوج به عنوان مدیون پرونده قرار نگیرد .