آیا ایشان با وجود اختیار فسخ یکطرفه نباید در ابتدا الزام به ایفای تعهد را از دادگاه بخواهد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۹۱ #78360139

با سلام.
سال ۹۱ آپارتمانی را از تعاونی ارتش خریدا ری کردم و تمتم تعهدات مالی خود را در زمان مقرر ایفا کردم. اکنون پس از گذشت ۸ سال با آماده شدن سند تک برگ تعاونی با توجه به اختیار فسخ یکطرفه در صورت عدم ایفای تعهدات که در قرارداد برایش پیش بینی شده با ارسال اظهارنامه فسخ و ثبت دادخواست تایید آن از دادگاه اقدام به فسخ قرارداد نموده. آیا تع اونی میتواند به اذعان بدهی ۴ میلیونی اعلام شده همچین اقدامی کند. با فرض وجود بدهی آیا ایشان با وجود اختیار فسخ یکطرفه نباید در ابتدا الزام به ایفای تعهد را از دادگاه بخواهد؟ آیا دادگاه به راحتی تآیید فسخ را حکم میدهد؟ آیا این موضوع همان فسخ بر اساس خیار تخلف از شرط فعل است؟

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
نظریه بدون روئیت مبایعه نامه صحیح نمیباشد

ماده ‌۲۰ـقانون پیش فروش ساختمان
کلیه اختلافات ناشی از تعبیر، تفسیر و اجرای مفاد قرارداد پیش‌فروش توسط هیات داوران متشکل از یک داور از سوی خریدار و یک داور از سوی فروشنده و یک داور مرضی‌الطرفین و در صورت عدم توافق بر داور مرضی‌الطرفین یک داور با معرفی رییس دادگستری شهرستان مربوطه انجام می‌پذیرد. درصورت نیاز، داوران می‌توانند از نظر کارشناسان رسمی محل استفاده نمایند. آیین‌نامه اجرایی این ماده توسط وزارت مسکن و شهرسازی و وزارت دادگستری تهیه و به تایید هیات وزیران خواهد رسید. داوری موضوع این قانون تابع مقررات آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب خواهد بود.

قراردادمنعقده باید به دقت بررسی گردد ،معمولا شرکت های ساختمانی شرطی در قرارداد مبنی بر رجوع به داور پیش بینی می کنند و ضمن اینکه حسب ماده ۲۰ قانون پیش فروش ساختمان همه قراردادهای پیش فروش الزاما باید از طریق ارجاع به داوری حل و فصل گردد.
می توانید این ایراد مطرح تا نسبت به پرونده فعلا قرارعدم استماع صادر شود.

مبایعه نامه می بایست بررسی شود تا بتوان به درستی اظهارنظر کرد