خریدار ادعا میکند، طبق اصلاحیه قانون ۹۴۶ چون هنوز ارثیه تقسیم نشده، پس همانند بقیه زنان، یک هشتم از قیمت عرصه به خریدار میرسد؛ تکلیف چیست؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱۹۲ #78119903

مادر من سهم الارث خودش را در تاریخ ۱۳۸۶/۰۷/۲۹ با سند رسمی فروخته و سند قبل از لازم الاجرا شدن اصلاح ماده ۹۴۶ قانون مدنی ثبت شده است و در تمامی مبایعه نامه ها و اسناد جمله "مورد معامله، کلیه سهم الارث برابر برگه انحصار وراثت --------------- ع مورخه ۱۳۸۱/۱۰/۱۸ " ، نوشته شده است که اشاره به جمله" ثمنیه ی اموال منقول و قیمت اعیانی و اشجار متعلق به زوجه متوفی... " موجود در برگه انحصار وراثت میباشد.
۱- شرایط هنگام معامله قبل از اصلاح ماده ۹۴۶، بر معامله حاکم بوده و عرصه ملک در زمان معامله به مادرم تعلق نداشته است تا او بتواند عرصه را بفروشد.
۲- مبلغ یک هشتم عرصه ملکی که هنوز تقسیم نشده، هنوز به مادرم تعلق دارد و خریدار مبلغی برای خرید عرصه نپرداخته، پس عرصه به خریدار تعلق ندارد.
۳- ارجاع به متن موجود در برگه انحصار وراثت در مبایعه نامه به عنوان شرط ضمن معامله تلقی میشود.
۴- چون مادرم با سند رسمی سهم الارث خودش را فروخته و از لیست وراث حذف شده، پس ماهیت ارثیه تعییر یافته و ارثیه تقسیم شده محسوب میشود. در نتیجه از قانون ارثیه تقسیم نشده، پیروی نمیکند.
اکنون خریدار ادعا میکند، طبق اصلاحیه قانون ۹۴۶ چون هنوز ارثیه تقسیم نشده، پس همانند بقیه زنان، یک هشتم از قیمت عرصه به خریدار میرسد.
نتیجه: به طور قطعی سهم الارث مادرم از عرصه به خریدار تعلق ندارد، عرصه ملک یا متعلق به مادرم هست یا متعلق به بقیه وراث.

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام چون مادرشما با سند رسمی سهم الارث خودش را فروخته و از لیست وراث حذف شده، پس ماهیت ارثیه تعییر یافته و ارثیه تقسیم شده محسوب میشود. در نتیجه از قانون ارثیه تقسیم نشده، پیروی نمیکند.

بادرود
سوال امتحانی است
گزینه چهار

گزینه شماره ۴ صحیح است .

سلام وقت بخیر
خیر ادعای ایشان در این خصوص صحیح نمیباشد .

عرصه زمین داخل در این معامله نمی باشد

چون مادرت با سند رسمی سهم الارث خودش را فروخته و از لیست وراث حذف شده، پس ماهیت ارثیه تعییر یافته و ارثیه تقسیم شده محسوب میشود
در نتیجه از قانون ارثیه تقسیم نشده، پیروی نمیکند