آیا توهین مرور زمان دارد؟

پرسیده شده
۲۲ پاسخ ۵,۶۶۹ #78095326

با سلام و احترام
مدت آن چه میزان است؟
با تشکر

مشاوره حقوقی توهین و فحاشی
۲۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

توهین جرم قابل گذشت است و یک سال از تاریخ اطلاع از وقوع جرم مرور زمان خواهد داشت ...

با سلام
بله مشمول مرور زمان میشود و مدت آن یکسال پس از اطلاع بزه دیده از وقوع جرم است.

مرور زمان تعقیب به مرحله قبل از شکایت و رسیدگی مربوط می‌شود؛ یعنی از تاریخ وقوع جرم تا انقضای مهلت قانونی که مرور زمان حاصل می‌شود، تعقیبی صورت نگیرد.
مطابق ماده ۱۰۵ قانون مجازات اسلامی، مرور زمان در صورتی تعقیب جرایم موجب تعزیر را موقوف می‌کند که از تاریخ وقوع جرم تا انقضای مواعد ذکرشده در این ماده تعقیب نشده باشد.
طبق «بند الف» ماده مذکور نیز اگر یک جرم تعزیری درجه یک رخ داده باشد اما ۱۵ سال از وقوع آن بگذرد و تعقیبی نسبت به آن جرم صورت نگیرد، با گذشت این مدت دیگر قابل تعقیب نیست و نمی‌توان متهم را تعقیب کرد یا برای او تشکیل پرونده داد
مرور زمان، در صورتی تعقیب جرایم موجب تعزیر را موقوف می‌کند که از تاریخ وقوع جرم تا انقضای مواعد زیر تعقیب نشده یا از تاریخ آخرین اقدام تعقیبی یا تحقیقی تا انقضای این مواعد به صدور حکم قطعی منتهی نشده باشد: جرایم تعزیری درجه یک تا سه، با انقضای پانزده سال. جرایم تعزیری درجه چهار، با انقضای ده سال. جرایم تعزیری درجه پنج، با انقضای هفت سال. جرایم تعزیری درجه شش، با انقضای پنج سال. جرایم تعزیری درجه هفت و هشت، با انقضای سه سال
نکته ) در خصوص جرایم قابل گذشت
همچنین در ، قانون مجازات اسلامی سال ۱۳۹۲ در خصوص مرور زمان جرایم تعزیری قابل گذشت است، مطابق ماده ۱۰۶ قانون مجازات اسلامی، چنانچه از تاریخ اطلاع شاکی از وقوع جرم یک سال بگذرد و شاکی طرح شکایت نکرده باشد، مشمول مرور زمان شکایت شده و حق شکایت کیفری او ساقط خواهد شد مگر اینکه تحت سلطه متهم باشد یا به ‌دلیلی خارج از اختیار خود، قادر به شکایت نباشد که در این صورت مهلت یک ‌ساله از تاریخ رفع مانع، خواهد بود

درود بر شما
بله ، یکسال از تاریخ اطلاع از وقوع جرم.

بله توهین مشمول مرور زمان هست و اگر ظرف مهلت مقرر برای پیگیری آن اقدامی نشود دیگر فرصت شکایت از دست میرود

درود برشما
مرور زمان در جرایم تعزیری یک تا هشت متفاوت واز پانزده تاسه سال متفاوت است البته شروع به تعقیب نیز مشمول مرور زمان یک ساله است.موفق باشید

بله یکسال از تاریخ اطلاع ویاوقوع جرم