برای اعاده حیثیت بنده باید منتظر بمانم تا پرونده محتومه اعلام شود و یا اینکه به دادسرا مراجعه نمایم و سرنوشت پرونده را جویا شوم؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۲۲۹ #77959770

باسلام
حدود ۱۴ ماه قبل از اینجانب شکایتی در دادگاه شهر محل کارم مبنی بر مزاحمت تلفنی برای دو نفر از همکارانم تشکیل شد یکبار بعنوان مطلع به دادگاه رفتم که تهمت فوق را رد کردم در همان جلسه مشخص شد سیمکارت مزاحم اصلا بنام من نیست و چند هفته بعد هم شکات در جلسه مواجهه حضوری حاضر نشدند و قاضی گفت که از نظر من پرونده مختومه است و شما بیگناه اما چون شکات زن هستند و تقاضای اعاده حیثیت از طرف شما منجر به شلاق خوردن آنها خواهد شد قانونا میتواند تا دو سال پرونده را باز نگه دارد پس از چند هفته پیامکی از دادگاه برایم آمد که پرونده به دادسرای شهر محل سکونتم ارسال شده اکنون برای اعاده حیثیت بنده باید منتظر بمانم تا پرونده محتومه اعلام شود و یا اینکه به دادسرا مراجعه نمایم و سرنوشت پرونده را جویا شوم؟ فقط نگرانیم اینست که مهلت شکایت را از دست ندهم و اصولا دادگاه و یا دادسرا مکلف است مختومه شدن پرونده را از طریق مکاتبه یا پیامک به من اطلاع دهد؟واگر اینکار را نکرد بنده حق شکایت دارم؟

مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

قطعا باید صدور رای قطعی انجام شود و پس از آن می توانید اعاده حیثیت (شکایت افترا) را مطرح نمایید

جهت شکایت درخصوص افترا باید رای قطعی منع تعقیب یا برائت صادر شود و پرونده مختومه شود

امکان طرح شکایت به اتهام افترا در صورت صدور حکم به برائت یا قرار منع تعقیب میسر خواهد بود

باید رای برائت یا قرار قطعی منع تعقیب در پرونده شکایت از شما صادر شود تا بتوانید به عنوان تهمت و افترا از شاکی شکایت کنید

صرف شکایت افتراء محسوب نمی‌شود چه اینکه طبق اصل ۳۴ قانون اساسی تظلم خواهی حق مسلم هر فرد است مگر شکایت همراه با سوءنیت باشد در این صورت می توانید علیه ایشان اقامه دعوا کنید

بدون صدور رای یا قرار قطعی در پرونده شکایت از شما نمیتوانید ادعایی مبنی بر اعاده حیثیت یا افترا یا ..... داشته باشید .

درود
اگر منظورتان افترا است باید منتظر قرار منع تعقیب بمانید.