حضانت دختر ۵ ساله با چه کسی است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۰۴ #77768686

همسرم فعلا من و دخترم ترک کرده و رفته. در دادگاه حضانت فرزند درخواست ملاقات فرزند داد و دادگاه رای داد هفته ای دو روز ملاقات ۲۰ روز فرصت اعتراض الان همسرم قصد داره حضانت دخترم بگیره میتونه؟

مشاوره حقوقی حضانت فرزند
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
حکم صادره ارتباطی به حضانت فرزند ندارد و بموجب این حکم زوج می تواند هفته ای دو روز فرزند مشترک را ملاقات نماید برای اخذ حضانت باید دعوای سلب حضانت علیه شما طرح نماید

با سلام و وقت بخیر
بله قطعا همسر شما با توجه به مشروحات و مفاد مواد قانونی ذیل حق درخواست حضانت و ملاقات فرزند را دارد.
بر طبق ماده ۱۱۶۸ قانون مدنی نگهداری اطفال هم حق و هم تکلیف پدر و مادر است یعنی در عین حال هر کدام از پدر و مادر حق دارند حضانت دائم فرزند را داشته باشند تکلیف قانونی و شرعی هم در این خصوص دارند.
طبق ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی حضانت فرزند دختر و پسر تا پایان ۷ سالگی با مادر است و پس از این سن تا بلوغ قانونی دختر ۹ و پسر ۱۵ ، با پدر است. لازم به ذکر است که ملاک حضانت برای دادگاه بر طبق تبصره همان ماده مصلحت طفل است یعنی این که به تشخیص دادگاه با رعایت مصلحت طفل است که فرزند مشترک نزد کدامیک از والدین باشد و دیگری فقط حق ملاقات داشته باشد،هیچ کدام از ابوین نمی تواند از خود در زمینه حضانت فرزند اسقاط حق کند گر چه در طلاق های توافقی زوجین با توافق حضانت را به دیگری واگذار می نمایند.
حق حضانت بنا به دلایلی قابل اسقاط و معامله نیست چون ولایت است و اصلا حق ولایت قابل اسقاط نیست، حتی اگر اقدام به بستن و تنظیم قرارداد نمایند
ولایت یک اصل ذاتی و قائم به شخص پدر و جد پدری(پدربزرگ پدری) است؛ قانونگذار در مدت کوتاهی (دختر و پسر تا هفت سالگی)حق حضانت را به مادر داده است، چون تکلیف است، قابل اسقاط نیست و پذیرفتن مسئولیت طفل تکلیف والدین است.
در ماده ۱۱۷۱ قانون مدنی قید سن اشاره نشده است . بنابراین می توان نتیجه گرفت بر خلاف حق ولایت، حق حضانت قابلیت تفوض (واگذاری)را دارد در حین طلاق چنان چه در مورد صلح (توافق)مهر بر مبنای واگذاری حق حضانت فرزندان (حتی بیش از ۷ سال سن) به مادر داده شود این صلح صحیح و لازم الاجرا خواهد شد.مادر تا دو سال از تاریخ ولادت اولویت دارد و پس از پایان این مدت حضانت با پدر است. مگر نسبت به اناث(فرزندان دختر)که تا سال هفتم حضانت آن ها با مادر است.
مطابق ماده ۴۱ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ حتی اگر زوجین در طلاق توافقی بر حضانت دائم یکی از والدین و یا توافق حضانت تا سن خاص توافق کرده باشند، اگر دادگاه در آینده تشخیص دهد که این حضانت به مصلحت طفل نیست، می تواند تصمیم لازم (یا سلب حضانت یا تعیین ناظر) داشته باشد

در طلاق توافقی توافق زوجین برای حضانت و غیر آن معتبر و لازم الاجراست ولی در آینده اگر بتوان برای دادگاه ثابت کرد که مصلحت طفل، سلامت یا تربیت او در معرض خطر است و برای دادگاه ثابت شود، حتی اگر قبلا توافقی بوده باشد ملاک برای دادگاه رعایت مصلحت طفل است.
موفق و سلامت باشید

با سلام، حضانت فرزند تا ۷ سالگی با مادر است.