حق فسخ مادام‌العمر در صلح‌نامه عمری رسمی صحیح است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱۷۱ #77371789

با سلام، در صورتی که در متن یک صلح‌نامه عمری رسمی تنظیم شده در دفتر اسناد رسمی، در رابطه با صلح یک دستگاه آپارتمان، حق فسخ برای مصالح با قید مدت زمان به صورت "مادام العمر" نوشته شده باشد، آیا این شرط به این شکل صحیح است یا باید مدت زمان به صورت عدد باشد؟ این صلح‌نامه صحیح و نافذ است؟

مشاوره حقوقی صلح
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و عرض ادب
شرط باطلی است که باعث بطلان عقد میگردد.

سلام

به نظر شرط باطل بده و مغایر با ذات عقد است و موجب بطلان عقد نیز شده است

درود
با توجه به شرطی که در صلحنامه قید شده از نظر مدت زمان اجرای شرط مجهول است با ذات مقتضای عقد صلح که همان مالکیت متصالح می باشد در تضاد کامل است،لذا این شرط باطل است و عقد صلح را هم باطل کرده است.
زمانی که مصالح برای مادام العمر جهت فسخ صلحنامه برای خود حق فسخ قائل شده فی الواقع هیچ چیزی را به نفع متصالح صلح نکرده است

سلام حق فسخ باید دارای مدت باشد لذا این شرط باطل است

خیر شرط صحیح نیست و این قرارداد باطل است.

سلام خیر این شرط باطل و قید آن در صحلنامه موجب ابطال صلح نامه میشود. حق فسخ باید مدت دار باشد.