میتواند بعدها در دادگاه باعث ابطال مهریه شود؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۵۲۸ #77055836

سلام وقت بخیر ایا بخشیدن مهریه در خانه ( بصورت دستی) به شکل زیر :

اینجانب ................................... فرزند ...................... دارنده شماره شناسنامه ................... صادره از ..................... متولد................... به شماره ملی ....................... ساکن .........................................
با طیب خاطر و رضای کامل اقرار و اعتراف می نمایم مبنی بر اینکه تمامی و کل مهریه خود که عبارت از تعداد/مبلغ ......................... که موضوع قباله نکاحیه ثبت شده در دفتر ازدواج شماره................. می باشد را به شوهرم آقای ................................... فرزند ..................... بشناسنامه ........................... صادره از ........... متولد ....................... ساکن ................................... ، بذل و بخشش نموده ام و در رابطه با موارد یاد شده هیچ گونه ادعائی از شوهرم با مشخصات بالا نداشته و ندارم
امضا و اثر انگشت زوجه
امضا اثر انگشت شاهد.

مشاوره حقوقی مهریه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بهتر است از کلمه ابرا استفاده نمایید
و این که در دادگاه نیز مورد قبول میباشد و مگر در شرایط خاص که باید اثبات شود جعل بوده یا موارد مشابه

با سلام
بخشش مهریه از سوی زن، حالتهای مختلفی دارا می باشد.
اولا حالت اول زمانی است که زوجه در خصوص مهریه، ما فی الذمه زوج را ابراء می‌کندکه این بیان باعث می‌شود تا تکلیف شوهر در ادای مهر به طور کلی ساقط شود.
ثانیا حالت بعدی زمانی است که زوجه مهریه خود را به زوج هبه می‌کند و تکلیف شوهر در پرداخت مهریه به طور کلی از بین نمی‌رود؛ چراکه زن می‌تواند تحت شرایطی از هبه مزبور رجوع و مهر خود را مطالبه کند.
با توجه به متن فوق موضوع بخشش مهریه شما از نوع دوم یعنی نوعی هبه وبذل می باشد ونظر به اینکه سند عادی میباشد بدوا با ارسال اظهار نامه رسمی رجوع از هبه وبذل مهریه را به همسرتان اعلام نمایید ودر صورتیکه مورد پذیرش ایشان قرار گیرد مسله ایی وجود نخواهد داشت درغیر اینصورت باید با مراجعه به محاکم قضایی دادخواست تایید و تنفیذ رجوع از هبه وبطلان سند عادی را مطرح نمایید .

با سلام هرچند به صورت عادی مهریه خود را بخشیدید اما این سند در دادگاه قابل استناد است مگر اینکه شما نسبت به آن ادعای جعل و انکار و تردید نمایید و بتوانید آن را اثبات کنید