امکان و نحوه فروش ملک مشاعی توسط مالک ۱ دانگ

پرسیده شده
۸ پاسخ ۶۳ #76493532

سلام، اینجانب صاحب یک دانگ از یک واحد آپارتمان ۱۲۰ متری می‌باشم و ۵ دانگ به نام همسر سابق که از هم جدا شدیم و۳ سال از جدایی می‌گذرد. آیا بنده می‌توانم سهم ۱ دانگ خودم را بفروشم؟ لطفا راهنمایی کنید چه کار کنم؟

مشاوره حقوقی ملکی
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
شما نخست باید از طریق اداره ثبت گواهی عدم افراز را دریافت و متعاقبا درخواست فروش با جلب نظر کارشناس را به دادگاه تقدیم نمایید.

با سلام
بله می توانید سهم خود از ملک مزبور را به فروش برسانید. در صورتی که خریداری پیدا نشود با توجه به عدم امکان افراز آپارتمان، بایستی دادخواست صدور دستور فروش مطرح کنید.

با سلام و احترام
به صورت غیر رسمی می توانید سهم خود را بدون تشریفات خاصی بفروشید اما فروش رسمی را همکاران محترم توضیح دادند.

با سلام تحیات وافره

باستحضار می رساند ، مطابق ‌ماده ۱ قانون افراز و فروش املاک مشاع، تقاضای افراز ملک مورد تنازع با واحد ثبتی محلی خواهد بود که ملک مذکور در حوزه آن واقع است. واحد ثبتی با رعایت کلیه قوانین و مقررات ملک مورد تقاضا‌ را افراز می‌نماید، با توجه به مفهوم ماده اخیرالذکر بایستی به حوزه ثبتی محل وقوع ملک مراجعه و تقاضای افراز را برابر تشریفات موجود به ثبت برسانید ، پس از بررسی کارشناس اداره ثبت و اعلام نظر ایشان در صورتی که پاسخ تقاضای شما منفی باشد هر چند در این خصوص مهلت اعتراض نیز وجود دارد باتوجه به وصفی که از ملک بیان نمودید پاسخ اعتراض نیز منفی به نظر می رسد ، حال با تحقق موارد معنونه حال شما وارد مرحله بعدی جهت احقاق حقوق خویش می شوید و مطابق ماده ۴ قانون موصوف که بیان می دارد ( ملکی که به موجب تصمیم قطعی غیر قابل افراز تشخیص شود با تقاضای هر یک از شرکاء به دستور دادگاه شهرستان فروخته می‌شود.) از دادگاه محل وقوع ملک (بعلت صلاحیت دادگاه های عمومی حقوقی در خصوص اموال عیر منقول )تقاضای فروش بنمائید ، دادگاه با جلب نظرکارشناس ملک مزبور را قیمت گذاری و با برگزاری مزایده ملک مورد تنازع را به فروش می رساند، باتوجه به امر مزبور اصولا قیمت کارشناسی کمتر از قیمت واقعی ملک می باشد ، به نظر ،در این باره با مسامحه رفتار و به یک توافق عادلانه برای فروش برسید و شریک خود را در خصوص قیمت کارشناسی آگاه سازید ، حال باتوجه به موارد معنونه بابت حفظ حقوق خویش پیشنهاد می گردد با عنایت به آیه ۲۸۲ سوره بقره که به آیه کتابت از آن یاد می شود سند توافقنامه ای در این باره فی مابین تنظیم و اخذ گردد که ضمن آن زمان فروش و نحوه تقسیم ثمن ملک مطابق قدرالسهم و... را مشخص و بابت ضمانت اجرای تعهدات وجه التزامی تعیین و بابت نگرانی نسبت به عدم انجام تعهدات و نحوه احقاق حقوق خویش شرط داوری ضمن آن مقرر گردد تا کار به محکمه نکشیده و مطالبه حقوق شما با تسریع و تسهیل روبرو گردد ، از این رو پیشنهاد می گردد ضمن رزرو وقت با یکی از وکلای محترم دادگستری و یا متخصصان و کارشناسان معزز بنیاد وکلا هماهنگ شده تا موارد معنونه توسط همکاران فهیم تدوین و تنظیم گردد.

موفق و موید باشید

سلام و عرض ادب
بله میتوانید
بهتر است که با همسر سابق خود درخصوص خرید سهم خود به نرخ روز بازار توسط ایشان توافق کنید اما در هرحال اگر به توافق نرسیدید، با توجه به اینکه اصولا آپارتمان غیرقابل افراز است؛ میتوانید با گواهی عدم افراز، از دادگاه دستورفروش اخذ نموده تا کل ملک وفق نظر کارشناس، ارزش گذاری شده و با یک قیمت کارشناسی شده (که معمولا از نرخ بازار پایینتر است)، به مزایده گذاشته شود و پس از فروش، هریک سهم خودتان را از فروش، دریافت کنید.

البته که شریک شما درصورت برگزاری مزایده میتواند شخصا مثل سایرین در مزایده شرکت کرده و در صورت نبود هیچ خریدار دیگری، سهم شما را به نرخ کف کارشناسی بخرد و اگر خریدار دیگری برنده مزایده باشد نیز، میتواند اعمال حق شفعه کرده و با پرداخت مبلغ سهم یکدانگ شما به نسبت مبلغ پیشنهادی برنده مزایده، ملک را تصرف کند.

بله میتوانید سهم خود را منتقل نمایید

سلام
بله می توانید