آیا موفق به افراز و ابطال توافق نامه عادی بین مالکین ملک مشاعی، خواهد شد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱,۱۴۱ #76413003

بنده با تعدادی از برادران یک ملک مشاعی با سند ثبتی داشتیم که با تقاضای یکی از برادران بصورت موقت ملک را به چند قسمت ( بدون رعایت متراژ، موقعیت تجاری یا کارگاهی بودن، ارزش مالی قسمتها) تقسیم کنیم و در آینده در صورت رضایت همه به ساخت پاساژ اقدام شود لازم ذکر است قبلا نامه دستی به خواهران داده شده که در آینده با ساخت پاساژ از طرف برادران ۲ باب مغازه به آنها داده شود، حال با درخواست یکی از برادران به شهرداری جهت ساخت قسمت خودش بصورت موقت براساس تقسیم نامه موقت اقدام کرده اما شهرداری گفته امکان ساخت موقت امکان پذیر نیست و باید بصورت قانونی و بارضایت همه شرکا درخواست افراز داده شود و در ادامه با تفکیک قسمت های جدا شده هرکس به تنهایی اقدام به ساخت نمایید با توجه به این نکته این فرد سهم خود را به فرزندش واگذار نموده و با وجود مخالفت شرکا شبانه اقدام به ساخت ملک بدون رضایت بقیه شرکا نموده و حاضر به توافق دیگر نیست، حال باتوجه به توافق ساخت پاساژ در سالهای قبل و همچنین با اندازگیری دقیق قسمتهای تقسیم شده مشخص شده است طبیعت زمین با سند ثبتی مغایرت داشته و همچنین با توجه به قوانین شهردای برای ۳ نفر از شرکا که قسمت ها و سهم آنها بصورت مشاعی هست نسبت به حق و حقوقشان متضرر شده و قسمتی از سهم آنها موقعیت کارگاهی و قسمتی تجاری است، حال با توجه به اینکه سهم یکی از برادران سرخیابون هست و ارزش ملکی بالاتری دارد و تمام قسمت آن تعرفه تجاری دارد حاضر به توافق دیگری نیست و عملا قول و قرار قبلی جهت ساخت پاساژ را منکر شده و گفته بصورت نقدی سهم خواهران را خواهم داد، در اینصورت اگر این تقسیم نامه عادی لحاظ شود عملا ساخت پاساژ منتفی شده و قسمت مشاعی سهم ۳ نفر شرکا قابلیت تقسیم بین آنها وجود ندارد.
با توجه به موارد گفته شده یکی از سه نفر شرکا قادر به ابطال این تقسیم نامه و تقاضای افراز کل زمین مشاعی میشود؟

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

تقاضای افراز سهم خود را از ثبت نمایید .اگر عقیده دارید تقسیم به غلط صورت گرفته ابطال انرا بخواهید

با سلام با توجه به اینکه مبنای این تقسیم نامه موقت تقسیم عادلانه ملک مشاعی و جهت احداث پاساژ و پرداخت سهم خواهران و برادران بوده و با این ساخت شبانه عملا ساخت پاساژ منتفی شده و شهرداری هم بطور کلی احداث آنرا منتفی دانسته و منوط به رضایت شرکا و یا تفکیک سهم مالکیت همگی کرده است لذا به نظر میرسد با طرح دادخواست اعلام بطلان و یا ابطال تقسم نامه موقت بایستی روش دیگری برای تسهیم و تقسیم و تفکیک زمین جستجو کنید.