فحاشی، تهمت و دروغ و افترا با فایل صوتی قابل اثبات هست؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱,۸۱۹ #76319613

با سلام
شخصی از طریق پیام رسان واتساپ با فرستادن پیام صوتی به من و دختر و همسرم، تهمت و فهاشی و افتراع بسته،میخواستم بدونم،این فایل صوتی برای شکایت کافیست؟به کجا باید مراجعه کنم؟ و جرم ایشان چیست؟

مشاوره حقوقی توهین و فحاشی
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و احترام.

طبق ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی در مورد افترا:
«هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جراید یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را صریحا نسبت دهد یا آنها را منتشر کند که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می‌شود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت کند، جز در مواردی که موجب حد است، به یک ماه تا یک سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق یا یکی از آنها حسب مورد محکوم خواهد شد.»

میتوانید در دادسرای مربوطه طرح شکایت نمائید لیکن فایل صوتی اماره ای در جهت علم قاضی بوده ولی امکان به دست آوردن دلائل دیگر در طی مراحل شکایت وجود دارد مانند اقرار و شاهد و ..... به هرحال شکایت بهتر از عدم پیگیری است .

سلام
موضوع تنها از طریق پیام قابل اثبات نمیباشد
در صورتی که قذف صورت گرفته باشد و ثابت شود ایشان به ۸۰ ضربه شلاق محکوم خواهند شد

سلام، بله شما به دادسرای حوزه خودتان مراجعه کنید و از طرح شکایت کیفری علیه فرد اقامه دعوا کنید

بهترین دلیل شهادت شهود میباشد و ادله دیگر در صورتی که بتواند قاضی را به علم برساند مفید فایده می باشد

سلام وقت بخیر
صرف ارائه فایل صوتی از دلایل محکمه پسند محسوب نمی شود لذا باید دلایل دیگری مانند پیام نوشنتاری و یا شهود هم داشته باشید ، فایل صوتی اماره محسوب می شود.

با سلام
متن صدای ضبط شده و یا فایل صوتی به تنهایی برای اثبات ادعا کافی نیست و صرفا به عنوان اماره ای به علم قاضی کمک می کند.