حق دارد از نورگیری که مشاع هست و همه حق استفاده از ان را دارند به نیت تجسس ایجاد مزاحمت بکند و این حق را از بقیه اهالی ساختمان که حق استفاده از این نورگیر را دارند بگیرد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۷۳۵ #76205199

چند وقتی است همسایه جدید وارد ساختمان ما شده است و افراد این واحد (مرد و زن) برای تجسس از بالکن و یا پنجره های خود به پایین یعنی به نورگیرها نگاه میکنند و حرفشان این است که شما اجازه اشپزی و یا بوی غذا امدن از طریق نورگیرهایی که با ما مشاع هست را ندارید ( واحد انها به سه نورگیر ساختمان پنجره و بالکن دارد) و ما حق این را داریم که نگاه کنیم و ببینیم کسی این کار را نکند و به او تذکر بدهیم و در این مورد از یکی از همسایگان شکایت کردند که اشپزی در نورگیر دارند و ادعا کردند که اگر لازم باشد به طور مخفیانه از این خانوم فیلم میگیرند که در نورگیر اشپزی میکنند تا ادعای خود را ثابت کنند و یک دفعه هم از بالا شلنگ اب را به روی زن همسایه گرفته است که حق نداری بوی غذا در نورگیر در بیا وری و تجسس انها فقط به نورگیر واحدی که که با ان مشکل دارند ختم نمیشود و دو مورد دیگر هم با نورگیر و احد دیگر که خود اقرار به دیدن کردند داشته اند که فلان غذا را میپختن و یا فلان کار را میکردند که مرا ازار داده است در صورتی که پنجره هایی که به سمت این نورگیر هست کمی بالا گذاشته شده و برای نگاه کردن به پایین حتما باید چیزی زیر پا قرار دهی یعنی کاملا مشخص هست که به نیت تجسس و نگاه کردن چیزی زیر پای خود قرار داده و به پایین نگاه کرده تمام اهالی ساختمان اعتراض به رفتار این واحد دارند و میگویند امنیت همه ی ما را بهم زده تست و کسی دیگر جرات نمیکند پنجره خود را باز کند چون واحد انها در طبقه چهارم هست و به تمام پنجره های واحد های دیگر کاملا مشرف است و یکی از اهالی ساختمان به ایشان گفتند که کار شما درست نیست و امنیت همه را از بین بردید ولی ایشان گفتن من حق استفاده بصری از نورگیر را دارم و تا وقتی رعایت حال من را نکنید من هم رعایت نمیکنم و در جلسه ی ساختمان اخطار کتبی به ایشان دادند که اگر یک بار دیگر به نیت تجسس به داخل نورگیرها از هر طرقی نگاه کنید برخورد قانونی میشود چون پنجره های شما کاملا مشرف به همه واحد ها هست و ۱۰ نفر از اهالی ساختمان که حاضر در جلسه بودند امضا کردند و در همان جلسه خود ایشان هم حضور داشتند و برایشان متن اخطار خوانده شد ولی متاسفانه ایشان از اهالی ساختمان شکایت کردند و گفتن که به من افترا زدن و هتک حیثیت کردن و گفتند شرف و ابروی من را بردن در صورتی ۴ نفر شاهد در ساختمون که ایشان رو در حین نگاه کردن به پایین به نیت تجسس و یا اینکه پیش انها اقرار کرده که نگاه کردم ببینم بوی غذا و دود از کجا می اید وجود دارد . به نظر شما باز هم میتواند اهالی ساختمان را با وجود شاهد های عینی محکوم کند؟

مشاوره حقوقی ملکی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

نورگیر متعلق به همه واحدها و جزو مشاعات می باشد و کسی نمی تواند از آن برای مسائل شخصی استفاده کند . پوشاندن پنجره ها به نحوی که داخل واحدها پیدا نباشد به مالک واحد مربوط می شود . صرف نگاه کردن به داخل نورگیر جرم واقع نشده و افراد می توانند پنجره های خود را بپوشانند داخل منزل رویت نشود .

درود بر شما، یقینا استفاده شخصی از مشاعاتی چون نورگیر صحیح نیست لذا از طریق قانون قابل پیگیری خواهد بود، لکن اقدامات ایشان نیز رفتار درستی در این مورد نیست، در خصوص سوال شما نیز نتیجه ی رای بستگی به مدارک و شواهد ایشان دارد.

درود
می توانید با تور نورگیر خود را بپوشانید.

سلام
نورگیر جای غذا پختن نیست و همسایه حق دارد اعتراض خود را در قالب قانون مطرح کند.