ملاک مالکیت سند ثبتی می باشد یا حکم دادگاه؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۹۲ #76179797

سلام. قبلا دعوی مطرح شده که به موجب آن شخصی هزار متر در تصرفات خود محکوم به خلع ید شده اما اجرا به اشتباه داخل سند ثبتی این شخص انجام شده. حال شخص مورد نظر دادخواستی علیه خواهان پرونده قبلی مطرح و با استناد به سند ثبتی خود خلع ید را مطالبه کرده. کارشناس هم صدور حکم و اجرا همچنین تصرف خوانده را در داخل سند تشخیص داده است. و سند باطل نشده و هیچ دلیلی برای ابطال سند هم وجود ندارد. قاضی دادگاه نخست پس از وصول نظریه کارشناسی بر اساس احکام صادره قبلی خوانده را مالک تشخیص داده و به استناد ماده ۲ قانون دادرسی مدنی قرار عدم استماع را صادر نموده. آیا اینکه قاضی احکام صادره قبلی را به سند ثبتی خواهان ارجع تشخیص داده درست است یا خیر و چه نوع اعتراضی باید انجام شود؟

مشاوره حقوقی اثبات مالکیت
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

طبق ماده ۲۲ قانون ثبت مالک را کسی شناخته است که ملک در دفتر املاک ثبت بنام وی ثبت گردیده باشد مگر اینکه خلاف آن ثابت شود

سلام دولت فقط کسی را مالک می شناسد که نام وی در دفتر املاک به ثبت رسیده بنابراین سند ملاک است مگر حکم ابطال صادر شود