اگر زوجه قبل از عقد، خانه دار باشد آیا بعد از ازدواج میتواند با وجود مخالفت زوج شغل اختیار کند؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۱۹۸ #75886541

این سوال از دو قسمت مرتبط با هم تشکیل شده است. ۱- اگر زوجه قبل از عقد، خانه دار باشد آیا بعد از ازدواج میتواند با وجود مخالفت زوج شغل اختیار کند؟ از نگاه قانون گذار شوهر در مقابل چه اقدامی می تواند انجام دهد؟ چنانچه قبل از عقد شاغل بوده باشد جواب چه خواهد بود؟

مشاوره حقوقی خانواده
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله اگر شغل انتخاب شده توسط زوجه با حیثیت و آبروی خانوادگی زوج منافات نداشته باشد می تواند شاغل شود. و نمی تواند زوجه را منع کند حتی اگر زوجه قبل از ازدواج خانه دار بوده باشد.

زوج نمیتواند مانع اشتغال زوجه شود مگر اینکه شغل زوجه مخالف حیثیت و شوونات خانوادگی باشد زوج با اثبات ان در دادگاه و دادن دادخواست میتواند مانع اشتغال شود

اولا . مرد میتواند مانع اشتغال زن بشود .
دوما . ماده ۱۱۷۷ قانون مدنی این موضوع را بررسی میکند.
سوما . مرد و زن میتوانند بر سر اشتغال زن مذاکره کنند و اگر به توافق برسند هیچ مانعی ندارد .
شغل زن نباید حیثیت مرد و عفت عمومی را خدشه دار کند.

بطور کلی زوج حق منع اشتغال زوجه را ندارد مگر اینکه شغل زوجه با مصالح خانوادگی و شئونات مخالف باشد در اینصورت میتوانید دادخواست دهید

نخیر
اگر شغل منافی شخصیت شوهر نباشد حق منع وجود ندارد

سلام مشکلی برای اشتغال زوجه وجود ندارد میتواند شاغل شود مگر شغل وی منافی با مصالح خانوادگی باشد.

درود بر شما، در هر صورت شوهر میتوانید زن را از اشتغال به مشاغلی که منافی مصالح خانواده یا حیثیت خود یا زن باشد، منع کند، مگر ضمن عقد در خصوص آن شغل توافقی شده باشد.