آیا کودکی که توسط اسپرم اهدایی از طریق لقاح مصنوعی به وجود آمده، حق دریافت ارثیه ندارد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۴۹ #75827659

آیا کودکی که توسط اسپرم اهدایی از طریق لقاح مصنوعی به وجود آمده احکام فرد حرام زاده بر وی بار میشود و حق دریافت ارثیه ندارد؟

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درصورتی که بین شخص اهدا کننده و دریافت کننده عقدنکاح برقرار و رابطه داشته باشند ایشان حلال زاده و ارث به او تعلق می یابد در غیر این صورت خیر.

بستگی به شخص اهدا کننده اسپرم و رابطه فی مابین دارد

سلام
اگر میان آن مرد اهدا کننده و زن دریافت کننده رابطه زوجیت و عقد نکاح وجود نداشته باشد پاسخ شما مثبت است.
امین احمدی وکیل پایه یک دادگستری

باسلام
در حالت کلی ارث کودکانی که از طریق تلقیح مصنوعی متولد می شوند تابع ثبوت یا عدم ثبوت نسب میان طفل وصاحب اسپرم و تخمک است .چنانچه رابطه نسبی میان طفل و صاحب اسپرم از یک سو وصاحب تخمک از سوی دیگر به رسمیت شناخته شود توارث بین آنها برقرار است و درصورت عدم ثبوت توارث منتفی است