آیا من که طبقه بالا رو ساختم میتونم سه دانگ از خونه رو مطالبه کنم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۳۷ #75626446

باسلام.
من سال ۹۴ خونه پدریم که یک طبقه بود رو با هزینه خودم طبقه دوم رو ساختم و ازدواج کردم و ساکن هستم در آنجا اما حالا مادرم که مالک خانه هست و سند بنامش میباشد از من خواسته که خونه رو خالی کنم چون میخواد مستاجر بیاره میخواستم کمکم کنید ببینم چطوری میتونم پولی روکه هزینه کردم به نرخ روز بگیرم یا آیا من که طبقه بالا رو ساختم میتونم سه دانگ از خونه رو مطالبه کنم؟ میخواستم راهنماییم کنید که چگونه میتونم احقاق حق کنم چون واقعا من طبقه بالا رو ساختم با هزینه خودم البته مادرم میگه چون چند سال اجاره ندادی پولت که هزینه کردی بجای اجاره کم میکنم البته قرداد اجاره ای در کار نبود. خواهش میکنم کمکم کنید

مشاوره حقوقی ملکی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شما باید تخلیه نمایید ولی میتوانید هزینه های اعمالی را از اعیان دریافت نمایید

با سلام
چند مطلب را میتوان بررسی نمود؛
مطلب اول انکه مادرتان مالک ملک است و سند مالکیت دال بر این امر میباشد
مطلب دوم آنکه شما هزینه را پرداخت نموده اید می توانید دادخواست مطالبه وجه تقدیم نمایید
سوم اینکه شما تاکنون در منزل اقامت داشته اید که در صورت مطالبه مادرتان به اجرت المثل ایام تصرف محکوم خواهید شد

سلام
اگر شما خانه مادری را با اجازه ایشان ساخته اید اعیانی و مستحدثات آن در مالکیت شما است و شما بابت استفاده از محل باید( چنان که مادرتان مجانی در اختیارتان گذاشته نگذاشته است) کرایه آن را بدهید و اگر منزل را شما تخلیه کردید می توانید کرایه اعیانی و مستحدثات آن را از مادرتان بگیرید و شما بدون رضایت ایشان نمی توانید در آن منزل متصرف باشید

شما فقط می توانید مطالبه هزینه نمائید و نسبت به مالکیت نمی توانید ادعایی کنید زیرا توافقی بین شما مکتوب نشده است