میتواند یکی از فرزندان خود را از سهم الارثش محروم کند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۰۵ #75580773

سلام با عرض خسته نباشید، آیا کسی که فوت شده است در وصیت نامه میتواند یکی از فرزاندن خود را از قسمتی از سهم الارثش محروم کند؟ مثلا بگوید از منزل مسکونی این فرزندم ارث ندارد، چون در زمان حیات به او مبلغی پول داده ام، ممنون از شما

مشاوره حقوقی ارث
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
شخص متوفی در زمان حیات خود می توانند وصیت کنند که تا حداکثر یک سوم از اموالشان به شخص یا اشخاص معینی برسد ولی نمی توانند کسی را از ارث محروم کنند
و بنابراین می توانند وصیت کنند که فلان خانه به فلان پسر برسد که اگر تا میزان یک‌سوم اموالشان باشد اشکالی ندارد

محرومیت از ارث فاقد هرگونه وجاهت شرعی و قانونی است و در صورت درج چنین موضوعی در وصیت نامه ، قابلیت اجرا را نداشته و شرط باطل است .

"با سلام"
وصیت نامه هرکس مربوط به یک سوم از اموالش می باشد
هیچ کس را نمیتوان از ارث محکوم نمود

سلام و درود ، در مورد سوال مخاطب گرامی باید بیان داشت که اساسا ارث امری قهری است و نمی توان یکی از وارثین را از آن محروم کرد؛ اما در مورد وصیت بر مبنای ماده ی ۸۴۳ ق.م تا یک سوم از دارایی را می توانید تعیین و تکلیف کنید و اضافه بر آن باید به تایید وارثین برسد، و در مورد مال معین هم مانند منزل اخیر، بر طبق ماده ۸۴۴ ق.م عمل می شود که مال تقویم شده و اگر بیش از ثلث ترکه باشد مازاد متعلق به ورثه خواهد بود؛ موفق باشید.