امکان توقیف ودیعه رهن بابت اجرت‌المثل ایام تصرف مستاجر

پرسیده شده
۴ پاسخ ۶۶ #75396164

سلام و عرض ادب خدمت اساتید و وکلای زحمت‌کش، آیا مبلغ ودیعه رهن قابل توقیف هست؟ یا جز مستثنیات دین می‌باشد؟ یک مستاجری ۱۰ ماه کرایه نداده و دادگاه حکم فسخ قرارداد داده و مستاجر بعد از ۷ ماه از فسخ قرارداد تخلیه کرده. حدود ۷ ماه تصرف بدون قرارداد داشته. الان دادخواست اجرت‌المثل برای ایام تصرف (۷ ماه) مطرح شده. تامین خواسته مطرح کرده‌ام، آیا میشه مبلغ ودیعه رهن توقیف بشه تا زمان صدور حکم اجرت‌المثل؟ اجرای احکام شهر ما میگه مبلغ رهن جز مستثنیات دین هست و قابل توقیف نیست.

مشاوره حقوقی وصول مطالبات
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام اگر خسارت احتمالی پرداخت نمایید میتوانید توقیف نمایید

با سلام
وفق بند ز ماده ۲۴ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی، مبلغ ودیعه با دو شرط جزء مستثنیات دین محسوب می شود و قابل توقیف نمی باشد، یکی این که پرداخت اجاره بها بدون آن موجب عسر و حرج گردد و دیگری عین مستاجره بالاتر از شان مدیون نباشد.

معمولا تا سقف معینی (البته شهرهای مختلف فرق می کند ) مستثنبات دین محسوب می شود.

سلام مشخص نکردید بعد از فسخ و در زمان تصرف ایشان رهن در اختیار شماست یاخیر اگر چنین است مبلغ رهن را به صندوق دادگستری واریز و همان را بابت تامین خواسته اجرت المثل توقیف نمایید مبلغ ودیعه در صورتی جز مستثنیات دین است که اول منزل در ششان مدیون باشد ثانیا بابت اجور معوق یا اجرت المثل همان ملک نباشد