ادعا میکند که باغ مذکور در زمان فروش وقف بوده و جزو سهمیه رسیده به من در آن زمان نبوده؛ چه کنم؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱۸۵ #75344438

سلام. حدود ۲۰ سال پیش پدربزرگ من فوت کرد و یک باغ بزرگ رو در وصیت نامه وقف کرد به مدت ۱۵ سال برای امور خیریه صرف شه و بعد بین وراث تقسم شه. در همون سالها مادر من سهم ارث پدری از باغاتش رو بدون اشاره به جزییات و همینطور باغ مذکور طی قولنامه ای به برادرش فروخته. حالا پس از گذشت حدود ۲۰ سال بر سر باغ وقف شده که حالا از وقف خارج شده بحث است. دایی بنده میگوید من مال را آن وقت تحت لفظ "ارث پدری باغات" خریدم و مادرم ادعا میکند که باغ مذکور در زمان فروش وقف بوده و جزو سهمیه رسیده به من در آن زمان نبوده و فروش آن نیز صحیح نبوده است. میخواستم ببینم نظر شما در اینباره به چه صورت است؟ ممنونم

مشاوره حقوقی ارث
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بیع مال موقوفه صحیح نیست

با سلام

اولا که باغ وقف نبوده بلکه منافع آن برای مدت مشخصی وقف شده (منافع باغ صرف امور خیریه می شه نه خود باغ ) ثانیا اگر مادرتان سهم الارث خود را به برادرش انتقال داده ، صحیح است و مادرتان دیگر حقی ندارند

سلام و آرزوی بهروزی برای شما ،
مجموعا به نظر میرسه معامله صحیح هست مگر اینکه طبق قرارداد منعقده موضوع معامله مبهم باشه که معامله رو باطل میکنه

در صورتی که مال موقوفه باشد بیع ان صحیح نبوده و فاقد اعتبار است

با سلام
اگر مادرتان اعلام داشته که سهم الارث خود را از باغ پدری به برادرش واگذار میکند در حقیقت سهم الارث مادر شما مشخص میباشد و اکنون در تقسیم سهم الارث هر آنچه که به مادرتان میرسد بایستی به دایی شما واگذار نمود

اگر مادرتان سهم الارث خود را به برادرش فروخته باشد ایرادی نداشته و بیع صحیح است ولی اگر حص۳ه مشخصی از باغ را واگذار نموده باشد به دلیل اینکه بیع اموال موقوفه نافذ نیست اعتباری بر معامله نمیتوان قائل شد .