کارفرما برای بازگشت به کارم یه قرار داد با ساعت کاری ۱۲ ساعت و حقوق کمتر از ۸ ساعت، سفته سفید امضا میخواد، کارش قانونی هست؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱۶۴ #75266305

سلام.
من ۱۲ سال در مغازه اغذیه فروشی کار میکنم که حق حقوقم هیچوقت کامل پرداخت نشد و به خاطر شرایطم مجبور به کار بودم. تا اینکه بحث کرونا پیش اومد و کارفرما یه برگه اورد و گفت باید امضا کنم که حقوق بیکاری بگیرم. الان ۳ ماه از این قضیه میگذره و مغازه باز شده و کارفرما برای بازگشت به کارم یه قرار داد با ساعت کاری ۱۲ ساعت و حقوق کمتر از کار ۸ ساعت اورده و سفته سفید امضا میخواد از من میخواستم بپرسم ایا این کارش قانونی هست. یا اگر من بخوام ادامه ندم و شکایت کنم بابت حق حقوق سالهای گذشتم میتونم خارج از اون ۳۰ روز فرصت قانونی برای شکایت هست اقدام کنم؟ چون اون سی روز که تو فرودین و تعطیلات تموم شد به امید بازگشت به کار بودم که با این شرایط مقدور نیست

مشاوره حقوقی اداره کار
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
ابتداعا عرض شود که در صورتی که اقدام با سپردن سفته سفید امضا نمایید به احتمال قوی اگر در آینده مشکلی رخ بدهد کارفرما اقدام به اجرا گذاشتن سفته ها خواهد نمود
لذا بهتر است در اینصورت قراردادی استوار و قانونی تنظیم و در ان قید شود سفته ها بابت چه منظوری ( حسن انجام کار ) به کارفرما تحویل داده میشود و کارفرما حق ندارد ان سفته ها را در اختیار فرد ثالثی قرار دهد یا بدون اطلاع و ابلاغ به شما ان را به اجرا بگذارد که خیانت در امانت محسوب خواهد شد .
ثانیا شما جهت مطالبه حق و حقوق خود میتوانید از طریق اداره کار اقدام نمایید .