عدم مشخص شدن نوع سکه در عقدنامه و رای دادگاه، محاسبه نیم‌عشر

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۱۲۲ #74653419

با سلام خدمت وکلای عزیز، خسته نباشید. در آخرین دادنامه و رای قطعی دادگاه بنده به پرداخت ۱۱۴ عددسکه تمام بهار آزادی محکوم شده‌ام، در متن(سند ازدواج عقدنامه سال ۱۳۹۸ در رابطه با موضوع مهریه فقط نوشته شده سکه تمام بهار آزادی، دقیقا همین عبارت ذکر شده)، به هیچ عنوان نوشته نشده تمام سکه امامی طرح جدید یا تمام سکه طرح قدیم یا تمام سکه بهار آزادی عادی غیربانکی یا تمام سکه بانکی ضرب بانک ملی، از این عبارت‌ها ذکر نشده. در حکم دادگاه هم فقط نوشته شده سکه تمام بهار آزادی هر۸ ماه یک‌بار.
بعد از پیگیری از بازار سکه متوجه شدم سکه غیر بانکی و عادی خیلی ارزان‌تر و حدود ۳۴ میلیون قیمتش نسبت به تمام سکه بانکی بهار آزادی طرح قدیم که قیمتی نزدیک به ۳۸ میلیون دارد و تمام سکه طرح امامی جدید بانکی که قیمت آن مرز ۴۰ میلیون رو رد کرده. در حال حاضر چه نوع سکه‌ای خریداری و تحویل اجرای احکام بدم که مشکلی برام پیش نیاد و زوجه نتونه شکایت بکنه؟ در ضمن در حکم نهایی دادگاه نامی از پرداخت نیم‌عشر سکه ذکر نشده،فقط به هر۸ ماه یک تمام سکه محکوم شده‌ام. با این حال بعد از تحویل هر سکه به اجرای احکام مبلغی اضافی بابت نیم عشر ازبنده گرفته می‌شود، یا اینکه بعد از پرداخت کل سکه‌ها که(۱۱۴ سکه) می‌باشد و بعداز سالیان سال یک‌جا گرفته می‌شود؟ پیشاپیش تشکر می‌کنم از پاسخ شما، پیروز و سربلند باشید.

مشاوره حقوقی اجرای احکام
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مطابق با نظریه مشورتی ۴۵۲۷/۷ مورخ ۱۳۹۰/۱۰/۲۷
با توجه به مقررات ماده ۲۷۹ قانون مدنی در صورت کلی بودن موضوع تعهد، متعهد مجبور به ایفای فرد اعلای آن نمی باشد بنابراین در فرض استعلام سکه بهار آزادی(موضوع مهریه) اعم از قدیم یا جدید می تواند به عنوان مهریه پرداخت شود و زوج را نمی توان ملزم به تادیه نوع خاص و گرانتر سکه نمود مگر اینکه محرز شود منظور آن نوع خاص بوده است.

با سلام،می توانید نوع ارزانتر آنرا از جای مطمئن تهیه کنید نیم عشر اجرایی در آخر از شما اخذ می شود

با سلام
در خصوص پرداخت نیم عشر ، رویه واحد های اجرای احکام متفاوت است اما در مورد تحویل نوع سکه هر چند شما الزامی به تسلیم نوع بانکی آن ندارید اما چنانچه در پرونده مهریه دلایل و قرائن مثلا آنچه از اتحادیه استعلام شده قیمت سکه بهار آزادی بانکی باشد و مورد اعتراض شما قرار نگرفته باشد ، امکان اینکه اجرای احکام در این خصوص رفع ابهام را از دادگاه صادر کننده تقاضا نماید و تصمیم بر اخذ سکه بهار آزادی بانکی گرفته شود وجود دارد .

سلام و عرض ادب
سکه؛ مال کلی فی الذمه محسوب میشود لذا جهت تحویل آن، اگر بر جزئیات وصف آن تاکید و تصریحی نشده باشد؛ شما از هرنوع آن که تسلیم نمایید، ایفای دین محقق خواهد شد یعنی میتوانید از ارزانترین نوع آن تهیه و تسلیم نمایید و شرط آن فقط اینست که مورد تسلیم، معیوب نباشد که در مصداق سکه، معیوب نبودن به معنای جعلی و تقلبی نبودن آن است لذا تسلیم هر نوع سکه بهارآزادی مضروب اصیل که مورد تایید اتحادیه صنف طلا فروشان باشد، شما را نسبت به دین، بری الذمه خواهد کرد.

باسلام باتوجه به مشخص نبودن نوع آن ،شماهمان ارزانترین راتحویل دهید ،نیم عشرهم معمولاپس ازپایان پرداخت کل بدهی پرداخت میشود.

با درود ، نوع سکه تمام بهار آزادی زمان عقد ازدواج عرف بوده و بعلت عدم تعیین نوع گرانتر ، نوع سکه ارزان زمان عقد ازدواج که موجود بوده را شما تحویل دهید و نیم عشر را هم اجرای احکام تعیین و اخذ میکنند

سلام ، میتوانید هر سکه ای پرداخت کنید و نیم عشر هر قسط هنگام اجرا آن اخذ میگردد.