ادعای دروغین همسایه جهت ورود به منزل و ضرب و شتم پسرش؛ چطور اثبات شود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۴۹ #74570783

با سلام.
یکی از دوستانم پسر ۷ ساله ای دارد که چند ماهی بود که از اذیت و آزار فرزندش توسط پسر همسایه که ۱۲ سال دارد ناراحت بود و حتی چند باری حین بازی بچه ها داخل کوچه به پسر همسایه تذکر داده بود که تاثیری نداشت. تا اینکه روزی پسرش با رنگ پریده و حتی از شدت ترس و اذیت شلوار خودش رو کثیف کرده بوده. که این خانوم با پرس و جو و توضیحات پسرش که در قسمتهایی از بدنش آثار کبودی و درد بوده میره جلوی در همسایه مادرش میاد جلوی در و تا ماجرا رو میفهمه با داد و بیداد به پلیس زنگ میزنه. همسرشم بیرون میاد و هر دو با دادو بیداد که پسرمون خوب کاری کرده یا ماشینمو میفروشم دیه میدم حتی زن همسایه میخواسته این خانوم رو بزنه که شوهرش جلوشو میگیره. این خانوم که دوستمه صبح حادثه پزشکی قانونی میره و از پسر همسایه شکایت میکنه.هنوز پرونده در جریانه که بعد از دوماه که از حادثه گذشته اونا وکیل گرفتن و از این خانوم بنده خدا بابت اینکه ایشون بزور وارد خونمون شده و بعد از کلی فحاشی و توهین وسط خونه پسر مارو زده و تهدید به مرگ کرده. این درحالیه که اتفاقا این خانوم که دوست منه به اونا میگفته آروم داد نزنید ما آبرو داریم و اونا داد و بیداد و توهین میکردن. حالا ۳ روز وقت داریم بابت ابلاغیه دفاع از اتهام انتسابی بریم دفاع کنیم. آیا رفتن جلو در همسایه جرمه؟ و آیا اونا بعد گذشت ۲ماه از شکایت ما نسبت به پسرشون از ما شکایت کردن مهمتر از همه به دروغ شکایت کردن، ما چیکار باید بکنیم؟ اصلا چطور میشه اونا با اون قد و هیکل این خانوم رفته داخل خونشون و چرا شکایت نکردن. ما برای دفاع از اتهام انتسابی چی باید بگیم به قاضی؟ میتونیم اعاده حیثیت کنیم؟

مشاوره حقوقی افترا
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگه پلیس در صحنه بود گزارش پلیس کفایت میکنه دال بر بیگناه اتهامات وارد و اگر دلایل شواهد شهادت شهود ، مستندات، موجود باشه استناد نماید ،بابت تهمت افترا شکایت علیه طرفینتون انجام بدین

سلام نخیر مراجعه به درب همسایه بطور متعارف جرم نیست مراجعه جهت اعتراض متعارف نیست ولی جهت پرس و جو موضوع متعارف است.

هر کس مدعی امری باشد مکلف به اثبات است و دوست شما با صبر و حوصله انچه اتفاق افتاده را برای دادسرا توضیح دهد و بر توضیحات خویش گواه داشته باشد

ورود اگر به عنف باشد عملی مجرمانه است ولی غیر عنف، جرم نیست و انها باید ورود به عنف را اثبات نمایند و انکار ایشان کافی است، البته اگر انها شهودی بر ورود این دوستتان ارائه دهند کار پیچیده می شود.

در جرایم قابل گذشت شاکی یکسال فرصت شکایت دارد و در جرایم غیر قابل گذشت، مقید به زمان نیست مگر اینکه مشمول مروز زمان حسب درجه جرم مربوطه شود.
دکتر آقا محمدی