آیا میتوانند متراژ زمین را کسر نمایند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۱۸ #74323398

سلام
من سال گذشته برای خرید زمین از یکی از همکارانم اقدام کردم اول گفتن سند تقریبا یکی دو هفته زمان میبره و پروانه توافقنامه داره و آمادس. من و برادرم با ایشون یک مبایعه نامه بستیم که در آن متراژ زمین به صورت حدود ۲۱۰ متر و مبلغ کل و قیمت هر متر مربع قید شد. و تاریخ که باید به نام میزدند تقریبا بعد یک ماه بود. و پول قرار شد ما مبلغی که تقریبا ۶۰ درصد بود نقدی واریز کنیم مابقی به هنگام سند زدن در محضر. و کلی پیگیری که سند مشکل پیدا کرده و دنبال کاراشیم یک سال ازش گذشت. الان بعد یک سال که سند و پروانه داره صادر میشه دید متراژ زمین ۳۰ متر کمتر از چیزی شده که در مبایعنامه ذکر شده و ایشون میگن با توجه به نوسانات بازار قیمت که پارسال بابت زمین ۶۰ درصد پرداختید امسال باید ۴۰ درصد به نرخ روز بپردازید.
من سوالی که دارم آیا میتونن متراژ کم کنن؟
و حق اینکارو داشتند؟
و درخواست غیر منطقی مبنی بر اینکه ۴۰ درصد از پول زمین که باقی مانده به نرخ روز باید بپردازید در ضمن ما پارسال برای هر روز تاخیر ۱۰ هزار تومن قید کردیم و ۵۰‌ میلیون فسخ قرارداد.
آیا هنوز هم میتونن قرار داد فسخ کنن؟
با تشکر

مشاوره حقوقی ملکی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر حق چنین کاری را ندارند مگر اینکه در قرارداد قید شده باشد

سلام
۱_ ایشان موظف میباشند مطابف متراژ قید شده در قرارداد، ملک و سند آن را به شما تحویل دهند؛ در غیر اینصورت شما ۲ راه دارید:(اول اینکه معامله را فسخ نمایید و در غیر اینصورت توافق نمایید)
۲-در خصوص ۴۰% از الباقی ثمن نیز باید به قرادادتان رجوع نمایید( در صورتیکه قیدی در خصوص پرداخت الباقی ثمن به نرخ روز وجود نداشته باشد و با توجه به اینکه علت این تاخیر یکساله از جانب فروشنده بوده بنابراین نیازی به پرداخت قیمت به نرخ روز وجود ندارد)
۳-در خصوص روزی ۱۰ هزارتومان میتوانید اقامه ی دعوی نمایید.
۴- در خصوص ۵۰ میلیون، متن قراردادتان تعیین کننده میباشد.

اگرملکی بشرط داشتن مساحت معین فروخته شده باشدوبعد معلوم شودکه کمترازآن مقداراست مشتری حق فسخ معامله
راخواهدداشت واگر معلوم شودکه بیشتراست فروشنده می تواندآن رافسخ کندمگراینکهدرهردوصورت طرفین به محاسبه زیاده یانقیصه تراضی نمایند.
اما این زمانی است که دقیقا مشخص شده باشد در مورد معامله شما چون عنوان شده است که به طور تقریب و با توجه به اینکه الفاظ عقودمحمول است برمعانی عرفیه لذا عرف مهم است ،که کسر متراژ ۳۰ متری را بپذیرد یا خیر ولیکن می توان از ماده ۷ قانون پیش فروش آپارتمان میزان ۵ درصد اختلاف را نشانه و قرینه تلقی کرد و گفت که میزان ۳۰ متر کسری در مساحت ۲۱۰ متری غیر عرفی می باشد و حق فسخ از سوی خریدار است اما باید گفت که این به نظر قاضی بر می گردد.
در صورت فسخ از سوی شما طبق رای وحدت رویه مبلغ داده شده از سوی شما به روز محاسبه خواهد شد.
اینکه ۴۰ درصد مبلغ باقی مانده باید به روز باشد یا خیر باید قرارداد بررسی شود و نمی توان اظهار نظر کرد
در خصوص تعیین ۱۰هزار تومان بابت تاخیر باید دادخواست تنظیم کنید و از روز تاخیر در تعهد دادگاه می تواند فرد را روزانه محکوم نماید
اما اینکه شرط فسخ ۵۰ میلیون تومانی بدون قید زمان گذاشته شده باشد دور از منطق حقوقی است لذا باید قرارداد بررسی شود در صورتی که در قرارداد آمده باشد که طرفین حق دارند هر زمان که خواستند قرارداد را فسخ نمایند و ۵۰ میلیون پرداخت نمایند به نظر می رسد که این شرط نه تنها باطل است بلکه مبطل عقد نیز هست چرا که خلاف مقتضای عقد است

سلام
در قرارداد مبایعه نامه باید در مورد قیمت و مال فروخته شده دقیقا اوصاف قید شود و پس از آن امکان افزایش یا کاهش قیمت وجود ندارد همچنین چنانچه مال فروخته شده مثلا در مورد شما زمین کمتر از مقدار ذکر شده در قرارداد باشد شما می توانید قرارداد را فسخ یا دادخواست مطالبه بابت کسری زمین بدهید که با مراجعه به کارشناس مشخص می شود چه مقدار فروشنده باید به شما پرداخت کند.