با توجه به اینکه نقل و انتقال آنها مستلزم اخذ گواهی بلامانع از اداره دارایی و شهرداری بوده و اینکه مالک پلاک ثبتی که به اشتباه برای مغازه من صادر شده فوت نموده؛ چه باید کرد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۵۰ #73845912

باسلام و احترام خدمت کلیه متخصصین و وکلای محترم.تشکر از راهنماییهای قبلی شما بزرگوارن در خصوص سوال بنده که حدود یکماه پیش در سایت مطرح کردم و به نحوه احسن راهنمایی فرمودید.
مشکل جدید بنده در این خصوص می باشد که من و بردارم از پدر مرحومان مالک سه پلاک هستیم. دو پلاک با کاربری تجاری و ششدانگ عرصه و اعیان (هرکدام یک پلاک ثبتی) و یک پلاک دیگر با کاربری خانه بصورت مشاعی.هر دو پلاک شش دانگ (که هر دو مغازه می باشند)کنار هم و بدون فاصله بوده و پشت سر آنها پلاک ثبتی مشاعی من و بردارم واقع گردیده است.یک باب خانه نیز بر روی کل سه پلاک فوق الاشاره بنا گردیده است.پلاکهای مذکور دارای گواهی پایان کار می باشند.
کلیه کارهای نقل و انتقال انجام شده و هرکدام به اداره ثبت مراجعه نموده ایم تا اسناد پلاکهای مذکور به اسم خودمان صادر شود.بعد از صدور اسناد جدید، با توجه به اینکه اخیرا موقعیت پلاک ثبتی در زیر سندهای تک برگی جانمایی میگردد، بنده بعد از حدود یکماه متوجه اشتباه در موقعیت پلاک ثبتی با موقعیت واقعی مغازه خودم شدم در سند تک برگ مشخصات مالک بنام بنده بوده ولی موقعیت ملک مغایر با موقعیت مغازه بنده و یک مغازه بالاتر از مغازه بنده می باشد.بعد از اعتراض شفاهی در اداره ثبت، کارشناس مربوطه بعد از یک هفته اعلام نمودند که اقدام به اصلاح موقعیت ملک و سند نمودند و آماده چاپ می باشد ولی اندازه حدود اربعه پلاک ثبتی که کمتر از اندازه حدود اربعه مغازه بنده می باشد توسط ایشان قابل اصلاح نبوده وبایستی درخواست اصلاح سند نمایم.
این موضوع مجددا مورد اعتراض بنده نزد رئیس اداره ثبت گردیده و امروز بعد از بررسی پرونده پلاکهای مورد نظر(پلاک ثبتی مغازه بنده و پلاک ثبتی مغازه مجاور) رئیس اداره ثبت اعلام فرمودند ایراد از سوی ما نبوده و از همان ابتدا پلاکهای ثبتی مورد بحث، به این شکل و با این شماره ها ی ثبتی، پرونده سازی و ثبت گردیده اند و تنها راه حل این مشکل، نقل و انتقال پلاک های ثبتی می باشد و در صورت اعتراض به هیات نظارت نیز آنها از من حکایت پرونده خواهند خواست که من نیز به آنها خواهم نوشت اشتباه از سوی ما نبوده است و حتی اعتراض به شورای عالی ثبت نیز مفید به فایده نخواهد بود.
حال با توجه به اینکه پلاکهای ثبتی کاربری تجاری دارند و نقل و انتقال آنها مستلزم اخذ گواهی بلامانع از اداره دارایی و شهرداری بوده که این موضوع نیز ملزم به پرداخت مالیات بر سرقفلی وغیره(در حدود صد میلیون تومان می باشد) و اینکه مالک پلاک ثبتی که به اشتباه برای مغازه من صادر شده فوت نموده است،عملا غیرممکن می باشد.
حال با توجه به عرایض فوق تقاضای راهنمایی و کمک از آن بزرگواران را دارم.

مشاوره حقوقی ملکی
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اشتباهاتی که ثبت انجام می دهد رسیدگی به اشتباهات صورت گرفته در صلاحیت هیات نظارت و شورای عالی ثبت است

با سلام
در صورت اعتراض به این امر ، موضوع در صلاحیت هیات نظارت و شورای عالی ثبت خواهد بود .

با درود
چنانچه اشتباهی در امور ثبتی رخ دهد موضوع رسیدگی در صلاحیت هیات نظارت و شورای عالی ثبت است و اگر رسیدگی نشد مرحله بعد دیوان عدالت اداری صلاحیت رسیدگی را دارد

اشتباهاتی که در امور ثبتی اتفاق می افتد رسیدگی به آنها در صلاحیت هیات نظارت و شورای عالی ثبت می باشد

درود
موضوع در صلاحیت هیات نظارت و شورای عالی ثبت است.

با سلام. با توجه به فرض سوال تنها راه ممکن برای شما اعتراض در همان مراجع ثبتی (هیات نظارت و شورای عالی ثبت) است و در نهایت اگر تصمیمات این مراجع مورد قبول شما نبود، ظرف ۳ ماه از تاریخ ابلاغ تصمیم نهایی شورای عالی ثبت می توانید از تصمیم نهایی یاد شده در دیوان عدالت اداری شکایت نمایید تا بصورت دقیق تر بررسی شود.