با ماشین امانتی تصادف کردم خسارات بر عهده من می باشد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۶,۵۷۴ #73839647

سلام.بنده خودرو پراید وانت سواری مدل ۹۳ رو از دوستم امانت گرفتم .متاسفانه خودرو رو چپ کردم و یکنفر اسیب دیده.الان صاحب خودرو شاکی بنده شده چندتا سوال دارم که جداگانه عرض میکنم.
۱.قانون پرداخت خسارت بنده به صاحب خودرو چگونه است ؟باید خودرو را تعمیر کنم یا از نظر قانون به صورت نقدی به ایشان خسارت بدهم؟اگر نقدی باید خسارت پرداخت کنم قسط بندی میشود یا نه؟
۲.خودرو ۴ سال تخفیف بیمه داشته و الان از بین میره تخفیفش. الان صاحب خودرو اینو داخل دادگاه مطرح کنه میتونه از من هزینشو بگیره؟
۳.این خودرو وسیله کارش بوده به صورت شخصی. ایا میتونه ادعا کنه که ماهیانه اینقدر درامد داشتم و از بنده خسارت بگیره؟

مشاوره حقوقی تصادفات
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

۱.قانون پرداخت خسارت بنده به صاحب خودرو چگونه است ؟باید خودرو را تعمیر کنم یا از نظر قانون به صورت نقدی به ایشان خسارت بدهم؟اگر نقدی باید خسارت پرداخت کنم قسط بندی میشود یا نه؟
۲.خودرو ۴ سال تخفیف بیمه داشته و الان از بین میره تخفیفش. الان صاحب خودرو اینو داخل دادگاه مطرح کنه میتونه از من هزینشو بگیره؟
۳.این خودرو وسیله کارش بوده به صورت شخصی. ایا میتونه ادعا کنه که ماهیانه اینقدر درامد داشتم و از بنده خسارت بگیره؟

اولا ید امین ید امانی است به این معنی که جز در صورتی که در استفاده از مال مورد امانت تعدی و تفریط کرده باشد چیزی لازم نیست بپردازد
ثانیا شما تنها اگر تعدی و تفریط کرده باشید در استفاده از مال باید خسارت را به صورت کامل بدهید والا صرفا تعهدی اخلاقی دارید

۱- در صورتی که ماشین بیمه باشد مسلما بیمه پاسخگو خسارت وارده خواهد بود و شما مئولیتی ندارید اما اگر تامین خسارت بیمه کفاف این موضوع را ندهد شما مسئول تامین هزینه های تعمیر بیش از پوشش بیمه هستید .( حال بماند که میزان افت ارزش ماشین با توجه به شرایط بازار نیز بر عهده شما خواهد بود که در صورت مطالبه خواهان شما باید آن را پرداخت کنید . ) بدیهی است در صورت اثبات اعسار از پرداخت خسارت دادگاه آن را تقسیط خواهد نمود .
۲- تخفیف بیمه شامل مطالبات فرد از شما نمیگردد.
۳- در صورت وجود قرار داد یا اعلام شفاهی و وجود شهود دال بر این موضوع که فی مابین شما شرطی در این خصوص شده است خواهان میتواند مطالبه درآمد ماهیانه خود را به دلیل ورود خسارت و از کار افتادگی ماشین مطالبه نماید .