در صورت فوت پدرم آیا زوجه میتونه مادر و برادر و خواهرامو از اونجا بیرون بکنه و ملک رو به مزایده بگذارد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۱۳ #73750477

نامزد من مهریه شو گذاشته اجرا، و من تنها دارایی که دارم یه خونه قولنامه ایه که اونم توسط قاضی جزو مستثنیات دین تلقی شد. پیش قسط و اقساط مهریه هم مشخص شده. متاسفانه وضع پدرم تو بیمارستان بسیار وخیمه. خدایی نکرده،در صورت فوت پدرم آیا زوجه میتونه مادر و برادر و خواهرامو از اونجا بیرون بکنه و ملک رو به مزایده بزاره؟
آیا با تنظیم صلح نامه با بقیه وراث و انتقال سهمم به اونا میتونم جلوی اینکار رو بگیرم؟

مشاوره حقوقی مهریه
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر شما صرفا یک دستگاه منزل مسکونی داشته باشید جز مستثنیات دین محسوب می شود و زوجه نمی تواند از طریق دادگاه نسبت به اخذ مهریه اقدام نماید لیکن اگر زوجه از طریق اجرای ثبت اقدام نماید شما میبایست به دادگاه مراجعه نموده و ضمن ابطال اجرائیه بخاطر مستثنیات دین بودن ملک دستور توقف عملیات اجرائی بگیرید

در صورت فوت پدر امکان توقیف سهم الارث شما وجود دارد . بدیهی است توقیف به معنای مالکیت محسوب نشده و استقرار مالکیت منوط به تقسیم ترکه می باشد . پس از تقسیم باید تقاضای فروش مطرح شده و مراحل خاص خود را طی کند که پروسه ای زمان بر است .